Pabo opleiding

Op de vierjarige pabo opleiding bij de Marnix Academie leer je hoe je als een zelfverzekerde leraar voor de klas komt te staan. Je wordt goed voorbereid op het beroep. We besteden namelijk veel aandacht aan de praktijk en bij ons kun je rekenen op een persoonlijke aanpak. De Marnix biedt ook een driejarige en deeltijd pabo aan.

Direct naar:

De beste pabo opleiding van Utrecht

Krijg jij energie van kinderen? Wil je ze graag leren rekenen en schrijven, maar ze ook voorbereiden op een toekomst waarin ze respect hebben voor elkaar en hun omgeving? Dan is de pabo opleiding op de Marnix Academie in Utrecht iets voor jou!

Van de studenten zou 89% onze pabo opleiding aanraden aan anderen. (NSE 2021 bachelor voltijd). 

Eenmaal afgestudeerd ben je vrijwel zeker van een baan. Het basisonderwijs zit namelijk te springen om goede leerkrachten. Sta je eenmaal voor de klas dan ben je natuurlijk nog niet uitgeleerd! Bij ons kun je dan ook terecht voor nascholingscursussen, post-hbo-opleidingen en hbo-masteropleidingen.

Onze opleiding tot leraar basisonderwijs is  is geaccrediteerd door de NVAO. Lees het meest recente beoordelingsrapport.

Meld je aan voor de open dag

  Neem alvast een kijkje op de Marnix

  Ben jij benieuwd hoe de Marnix Academie er van binnen uitziet? En wil je alvast een indruk krijgen van de sfeer? Student Joukje leidt je graag even rond! 

  Waarom de pabo opleiding volgen aan de Marnix Academie?

  • Beste pabo opleiding van provincie Utrecht
  • Kleinschalig en gespecialiseerd in onderwijs
  • Centrale ligging in Nederland en goed bereikbaar
  • Persoonlijke en goede studiebegeleiding
  • Samenwerking met honderden stagescholen
  • Prettige, persoonlijke sfeer
  • Buitenlandse stage mogelijk

  Liever de pabo in deeltijd volgen?

  • Twee avonden óf één hele dag
  • Dé combinatie tussen leren & werken
  • Word leraar binnen 3 jaar

  Naar pabo deeltijd

  Liever de driejarige pabo volgen?

  • Speciaal voor studenten met vwo-denkniveau
  • Doe onderzoek naar uitdagende onderwijsvraagstukken
  • Ontwikkel jouw blik op onderwijs

  Naar de driejarige pabo

  Jouw toekomst als leraar na de pabo opleiding

  Het beroep van juf of meester is een afwisselend en aantrekkelijk beroep. Niet alleen geef je les in verschillende vakken, je bent ook pedagoog. Je helpt kinderen in hun leerproces en in hun persoonlijke ontwikkeling.

  Ook ga je in gesprek met ouders over de voortgang van hun kind, stem je je werk af met je collega’s en denk je na over vernieuwingen in het onderwijs. Zodat ieder kind het onderwijs krijgt waar hij recht op heeft. Onze pabo opleiding bereidt je hier optimaal op voor.

  Meld je aan voor de open dag

  Wil je alvast een kijkje in het beroep van leerkracht? Onze student Dana vertelt je er graag meer over in onderstaande video! 

   

  Duurzaamheid & inclusiviteit (Unesco) 

  De Marnix Academie is lid van het UNESCO-scholennetwerk. Wij zijn een van de vijf UNESCO-scholen binnen het hbo in Nederland. Tijdens jouw studie op de Marnix Academie komen de UNESCO-thema’s, zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, mensenrechten en interculturele communicatie, structureel aan de orde.

  Het scholennetwerk is onderdeel van de Verenigde Naties dat als taak heeft wereldvrede te bevorderen door middel van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

  Stel je vragen via Whatsapp