Pabo Deeltijd

Nederland heeft jou nodig! We komen leerkrachten tekort. Wil jij een belangrijke maatschappelijke functie vervullen voor onze toekomstige generatie? En heb je een studie gedaan in het hoger onderwijs, of heb je een baan buiten het onderwijs? 

Dan is onze deeltijd pabo misschien de geschikte route voor jou. Kom op naar onze open dag van 3 november of schrijf je meteen in.

Kies wat jou het beste uitkomt! 
Ga je de pabo in deeltijd volgen? Dan kun je kiezen voor lessen overdag of in de avond.  Je volgt dan wekelijks één dag les op de Marnix Academie óf twee avonden. Daarnaast loop je stage en doe je aan zelfstudie. Het laatste deel van je opleiding is het afhankelijk van je profielkeuze of je voor lessen overdag of in de avond wordt ingeroosterd.

Voor het diploma maakt het niet uit of je de pabo deeltijd overdag of ’s avonds volgt. 

De deeltijdopleiding pabo aan de Marnix Academie is goed te combineren met je werk of gezin. Per week kun je rekenen op een studiebelasting van 25 – 30 uur.

 

0
0
0
0

 

 

Vooropleiding

Met een afgeronde hbo- of wo-opleiding kun je je direct aanmelden voor de deeltijdopleiding op de Marnix. Heb je een vwo-diploma of een afgeronde propedeuse hbo/wo, dan kom je in aanmerking voor een toelatingsassessment.

Lees meer over de Toelatingseisen deeltijd pabo

De opleiding

Op de Marnix Academie hechten we aan persoonlijk onderwijs. De klassen in de deeltijdopleiding bestaan uit 25 tot 30 studenten. Je studievoortgang en professionele ontwikkeling bespreek je in een kleinere groep: de studiecoachgroep. Daarnaast bieden extra lessen en video-coaching je eventueel nog verdere ondersteuning. Tijdens de colleges en bijeenkomsten is volop ruimte voor discussie en het delen van ervaringen.

In het eerste jaar bestudeer je de didactiek van de vakken die je als leerkracht gaat geven (zoals rekenen, Nederlands, Engels, geschiedenis en muziek). Daarnaast volg je het programma LeerKracht, waarin ontwikkelingspsychologie, onderwijskunde, pedagogiek en didactiek centraal staan. LeerKracht gaat ook over veranderingen en vernieuwingen in het onderwijs en de samenleving. Zo leer je het vak beter kennen en blijf je aangehaakt op de laatste onderwijskundige inzichten.

Het tweede jaar staat in het teken van verdieping en een onderzoekende houding. Je volgt twee minors: ‘Zorg voor onderwijs op maat’ en de ‘Geïntegreerde zaakvakminor’ (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur, milieu & technologie). In de laatste fase van je studie, de profileringsfase, kies je voor de specialisatie ‘Jonge kind’ of ‘De leerling als wereldburger’.

De praktijk vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarom loop je al vanaf het eerste jaar stage. Je wordt opgeleid en begeleid vanuit de academie én de stageschool.

Wekelijks hebben de studenten van de avondopleidng op dinsdag en op donderdag les tussen 17:50 uur en 22:00 uur. De dagopleiding vindt plaats op vrijdag van 08.40 uur tot 17.00 uur.

Vraag onze (digitale) brochure aan

Lees meer over de deeltijdopleiding van de Marnix Academie in de pers.