Pabo Deeltijd

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

Wil je je graag inzetten voor goed onderwijs aan de kinderen van vandaag en morgen? En heb je een studie gedaan in het hoger onderwijs, of heb je een baan buiten het onderwijs? Dan kun je de lerarenopleiding basisonderwijs in deeltijd volgen aan een van de beste pabo’s van Nederland: de Marnix Academie. Gespecialiseerd in het opleiden van volwassenen, en met jaarlijks een van de hoogste aantallen nieuwe studenten op de deeltijdopleiding pabo.

 

0
0
0
0

 

Bezoek de informatieavond Deeltijd | Vraag onze (digitale) brochure aan

Met persoonlijk en praktijkgericht onderwijs leiden we je in 3 jaar op tot leerkracht basisonderwijs. En met de juiste vooropleiding kun je in aanmerking komen voor vrijstelling van vakken, waardoor je de opleiding in 2,5 of soms zelfs in 2 jaar kunt afronden.

Kies wat jou het beste uitkomt! 

Ga je de pabo in deeltijd volgen? Dan kun je kiezen voor lessen overdag of in de avond.  Je volgt dan wekelijks één dag les op de Marnix Academie óf twee avonden. Daarnaast loop je stage en doe je aan zelfstudie. Het laatste deel van je opleiding is het afhankelijk van je profielkeuze of je voor lessen overdag of in de avond wordt ingeroosterd.

Voor het diploma maakt het niet uit of je de pabo deeltijd overdag of ’s avonds volgt. 

De deeltijdopleiding pabo aan de Marnix Academie is goed te combineren met je werk of gezin. Per week kun je rekenen op een studiebelasting van 25 – 30 uur.

De avondgroepen starten op dinsdag 29 augustus 2017 en de daggroepen op vrijdag 1 september.

Vooropleiding

Met een afgeronde hbo- of wo-opleiding kun je je direct aanmelden voor de deeltijdopleiding op de Marnix. Heb je een vwo-diploma of een afgeronde propedeuse hbo/wo, dan kom je in aanmerking voor een toelatingsassessment.

Lees meer over de Toelatingseisen deeltijd pabo

De opleiding

Op de Marnix Academie hechten we aan persoonlijk onderwijs. De klassen in de deeltijdopleiding bestaan uit 25 tot 30 studenten. Je studievoortgang en professionele ontwikkeling bespreek je in een kleinere groep: de studiecoachgroep. Daarnaast bieden extra lessen en video-coaching je eventueel nog verdere ondersteuning. Tijdens de colleges en bijeenkomsten is volop ruimte voor discussie en het delen van ervaringen.

In het eerste jaar bestudeer je de didactiek van de vakken die je als leerkracht gaat geven (zoals rekenen, Nederlands, Engels, geschiedenis en muziek). Daarnaast volg je het programma LeerKracht, waarin ontwikkelingspsychologie, onderwijskunde, pedagogiek en didactiek centraal staan. LeerKracht gaat ook over veranderingen en vernieuwingen in het onderwijs en de samenleving. Zo leer je het vak beter kennen en blijf je aangehaakt op de laatste onderwijskundige inzichten.

Het tweede jaar staat in het teken van verdieping en een onderzoekende houding. Je volgt twee minors: ‘Zorg voor onderwijs op maat’ en de ‘Geïntegreerde zaakvakminor’ (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur, milieu & technologie). In de laatste fase van je studie, de profileringsfase, kies je voor de specialisatie ‘Jonge kind’ of ‘De leerling als wereldburger’.

De praktijk vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Daarom loop je al vanaf het eerste jaar stage. Je wordt opgeleid en begeleid vanuit de academie én de stageschool.

Wekelijks hebben de studenten van de avondopleidng op dinsdag en op donderdag les tussen 17:50 uur en 22:00 uur. De dagopleiding vindt plaats op vrijdag van 08.40 uur tot 17.00 uur.

Meld je aan voor de deeltijdopleiding pabo

Traject zij-instroom

Heb jij een afgeronde hbo- of wo-opleiding en affiniteit met onderwijs? En heb je contact met een school die jou zou willen aannemen als leerkracht? Dan is het traject zij-instroom misschien iets voor jou. Je gaat meteen als juf of meester aan de slag  en volgt gedurende twee jaar de opleiding. Werken en leren gaan dus hand in hand. Je lesdag op de Marnix Academie is op dinsdag van 16.30 tot uiterlijk 21.00 uur.
Belangrijk om te weten is dat het schoolbestuur waar jij contact mee hebt eerst een geschiktheidsonderzoek moet aanvragen. Kom jij goed door dit onderzoek, dan mag je starten. Het schoolbestuur krijgt subsidie waarmee het scholingstraject bekostigd kan worden.
Spring jij in het diepe?
Lees meer over het traject zij-instroom


Lees meer over de deeltijdopleiding van de Marnix Academie in de pers.