Pabo Deeltijd lerarenopleiding basisonderwijs

De deeltijdopleiding op de Marnix Academie leidt je, afhankelijk van je vooropleiding, in twee, tweeënhalf of drie jaar op tot professional in het basisonderwijs.

Over de Pabo opleiding deeltijd

Wil jij je omscholen naar een betekenisvol beroep waarin je het verschil kunt maken voor de ander? Wil jij kinderen het onderwijs geven dat ze verdienen, ze inspireren en helpen de wereld beter te begrijpen? Kies dan voor de pabo deeltijd opleiding van de Marnix Academie in Utrecht! Afhankelijk van je vooropleiding en ervaringen leidt deze verkorte pabo je in twee, tweeënhalf of drie jaar op tot leraar basisonderwijs. Heb je al een baan in het onderwijs, dan is het zij-instroomtraject wellicht iets voor jou. Onze lerarenopleiding is geaccrediteerd door de NVAO.

Studeren aan de Marnix Academie

De Marnix Academie in Utrecht is als zelfstandige hogeschool gespecialiseerd in de Lerarenopleiding basisonderwijs. Alle studenten die bij ons studeren hebben dus hetzelfde doel: leraar in het basisonderwijs worden! We zijn een kleine hogeschool, waardoor je onderling heel makkelijk contact legt; met medestudenten maar ook met docenten en medewerkers. 

Wij leveren geen standaard leraren af, maar bekwame, betrokken en bevlogen leraren met lef. Bij de Marnix Academie krijg je les van docenten die universitair geschoold zijn. Onze docenten kennen het vak leerkracht in het basisonderwijs door en door. Zij weten als geen ander hoe ze jou het beste kunnen voorbereiden. Je krijgt de meest actuele vakkennis en leert hoe je onderwijs- en leerprocessen moet vormgeven.

Waarom de deeltijd lerarenopleiding bij de Marnix Academie?

  • Beste pabo van provincie Utrecht
  • Centrale ligging in Nederland en goed bereikbaar
  • Prettige, persoonlijke sfeer
  • Partner van 350 basisscholen
  • Individuele studiebegeleiding
  • Goede sfeer (NSE 2021 bachelor deeltijd)

Bekijk hieronder de video over deeltijdstudent Peter

 

Wat houdt de deeltijd pabo in?

De deeltijd pabo opleiding op de Marnix Academie Utrecht leidt je, afhankelijk van je vooropleiding, in twee, tweeënhalf of drie jaar op tot professional in het basisonderwijs.

Tijdens de deeltijd pabo krijg je een vast programma waarbinnen ruimte is voor eigen invulling. Zo kun je tijdens de pabo deeltijd opleiding aan je eigen leervragen werken, zijn vrijstellingen mogelijk en zijn er keuzemogelijkheden binnen het lesprogramma. Op deze manier bieden we zo veel mogelijk onderwijs op maat.

Docenten denken daarnaast graag met je mee over het combineren van werk en privé, binnen de kaders die ons onderwijs biedt. Bij de Marnix Academie volg je geen opleiding, maar doe je een opleiding!

Zodra je je diploma van de deeltijd lerarenopleiding basisonderwijs op zak hebt, mag je als juf of meester aan de slag in het basisonderwijs. Je mag lesgeven aan alle groepen van de basisschool (van 4 t/m 12 jaar). Ook ben je bevoegd om les te geven in het speciaal onderwijs.

Wat zijn de kosten voor de pabo opleiding deeltijd?

Studeren kost geld en daarom is het belangrijk om te weten welke kosten je kunt verwachten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder vind je een overzicht van de kosten voor de pabo deeltijd opleiding. Deze kosten zijn afhankelijk van je diploma en of je bijvoorbeeld al een hbo-opleiding gevolgd hebt.

Bekijk de verplichte kosten collegegeld 2021/2022

Toelatingseisen pabo deeltijd

Voordat je aan de verkorte deeltijd pabo opleiding kunt beginnen is het belangrijk om te kijken of je voldoet aan de toelatingseisen.

Hbo- of wo-diploma?

Je kunt gelijk starten met onze pabo in deeltijd! De basis van de deeltijdopleiding is een driejarig traject van 180 EC. Afhankelijk van je vooropleiding en onderzoekservaring is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen, waardoor je de opleiding in tweeënhalf jaar of soms zelfs in twee jaar kunt afronden.

Vwo-diploma, associate degree of propedeuse? 

Heb je géén afgeronde hbo- of wo-opleiding maar wel een vwo-diploma, associate degree-diploma, hbo-propedeuse of wo-propedeuse dan dien je een toelatingsassessment te doen. Bij een positief resultaat kun je worden toegelaten tot de driejarige deeltijdopleiding. Wil je deelnemen aan het toelatingsassessment? Schrijf je dan in voor de studie via Studielink. Je ontvangt vanzelf de uitnodiging en de benodigde informatie.

Als je kiest voor de pabo en géén vwo-diploma of hbo-opleiding hebt afgerond, moet je daarnaast aan bepaalde landelijke toelatingseisen voldoen. Dit betekent dat je moet aantonen over voldoende kennis te beschikken van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

Havo- of mbo-diploma?

Heb je alleen een havo-diploma of mbo-diploma? Dan kun je geen deeltijdopleiding bij de Marnix Academie volgen.

Meer informatie over starten met pabo deeltijd

Pabo deeltijd open dag

We zijn trots op onze pabo opleidingen! Onze enthousiaste docenten en studenten vertellen je er graag meer over en delen hun ervaringen met je. Voor de deeltijd pabo opleiding organiseren wij online informatieavonden! Dit is voor jou de gelegenheid om meer te weten te komen over onze deeltijd pabo opleiding, vragen te stellen aan opleidingscoördinatoren en studenten en een goed overwogen keuze te maken.

Vanaf september 2021 kun je je weer aanmelden voor nieuwe open dagen.