Pabo Deeltijd: word de inspiratie voor je klas

Heb jij een passie voor het onderwijs? Wil je je verder ontwikkelen tot volledig bevoegd leerkracht? Of heb je een carrière in een heel andere branche en wil je je omscholen naar een betekenisvol beroep? Kies dan voor de Pabo Deeltijd aan de Marnix Academie in Utrecht. Geef kinderen het onderwijs dat ze verdienen, inspireer ze en help ze de wereld beter te begrijpen. Met deze opleiding maak jij het verschil!

✅ Gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals
✅ Versnelde Pabo Deeltijd op maat
✅ Expert in didactiek voor volwassenen
✅ Start jouw deeltijdopleiding in februari óf september 

Schrijf je in voor de deeltijd pabo

Of meld je aan voor de voorlichting

Kom kennismaken tijdens (online) informatieavonden

Twijfel jij nog of de Pabo opleiding Deeltijd iets voor jou is? Wil je meer weten over de inhoud of heb je specifieke vragen? Onze enthousiaste docenten en studenten vertellen je er graag meer over en delen hun ervaringen met je.

Voor de Pabo Deeltijd organiseren we (online) informatieavonden zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Meld je aan voor de open avond

Het verhaal van deeltijdstudent Sander

Wat maakt de deeltijd lerarenopleiding aan de Marnix Academie zo bijzonder? Sander vertelt je er in deze video meer over. “Ik heb bij een grotere hogeschool een andere studie gedaan, maar toch bewust voor de Marnix gekozen. Er is namelijk veel persoonlijke aandacht en heel veel gedreven en betrokken docenten.”

 

Pabo Deeltijd: wat houdt het in? 

De Pabo Deeltijd aan de Marnix Academie Utrecht leidt je via een duaal traject, afhankelijk van je vooropleiding, in twee, tweeënhalf of drie jaar op tot professional in het basisonderwijs.

Je krijgt een vast programma waarbinnen ruimte is voor eigen invulling. Zo kun je tijdens de Pabo opleiding Deeltijd aan je eigen leervragen werken, zijn vrijstellingen mogelijk en zijn er keuzemogelijkheden binnen het programma. Op deze manier bieden we zo veel mogelijk onderwijs op maat en de nodige kaders en ondersteuning om je dit nieuwe beroep goed eigen te maken. Docenten denken graag met je mee over het combineren van werk en privé, binnen de kaders die ons onderwijs biedt.

 

Voor wie is de Pabo Deeltijd?

De Pabo opleiding Deeltijd is bedoeld voor enthousiaste en gedreven mensen die hun opleiding nu nog willen combineren met werk, gezin of andere verplichtingen. Wil jij leerkracht worden, maar heb je nog nauwelijks of geen ervaring? De Pabo Deeltijd is een rijke opleiding die leidt tot een bachelordiploma. Jij kunt hierna dus het verschil maken als leerkracht basisonderwijs! Zie jij jezelf voor de klas staan? We maken graag kennis met je tijdens de informatie avonden!

Meld je aan voor de open avond

 

Pabo Deeltijd bereidt je voor op jouw toekomst als leerkracht

Zodra je je diploma van de Pabo Deeltijd lerarenopleiding op zak hebt, mag je als leerkracht aan de slag in het onderwijs. Je mag lesgeven aan alle groepen van de basisschool (van 4 t/m 12 jaar). Ook ben je bevoegd om les te geven in het speciaal onderwijs. Daarnaast biedt de Marnix Academie je diverse mogelijkheden om je verder te professionaliseren.

Wil jij de overstap maken naar het basisonderwijs? Woon een van onze informatieavonden bij om meer te weten te komen over de Pabo Deeltijd.

Heb je vragen over alle verschillende routes tot leerkracht? Op onze informatieavonden vertellen we je hier nog meer over. Hierdoor maak jij een weloverwogen keuze!

 

Versnelde Deeltijd Pabo op maat

Wil je zo optimaal mogelijk duaal studeren? De inhoud en de didactiek van onze Pabo Deeltijdopleiding is afgestemd op de volwassen student met ervaring. Daarmee kunnen we tegemoetkomen aan de behoefte aan flexibiliteit en maatwerk. Op die manier past het leertraject naast jouw andere werkzaamheden, zoals werk en het gezin.

Uit ervaring hebben we geleerd dat het helpt als onderwijsprogramma’s voorspelbaar en duidelijk zijn. Binnen ons programma is steeds ruimte om flexibel af te stemmen op jouw context en ontwikkeling. Dus de opleiding kent een structuur die houvast biedt met daarbinnen de flexibiliteit om maatwerk te bieden.

 

De Gulden Middenweg

Heb je tijdens de Pabo Deeltijdopleiding een aantal mijlpalen behaald? Dan krijg je de kans om te kiezen voor De Gulden Middenweg. Dit traject biedt je de mogelijkheid om al als leerkracht aan de slag te gaan, terwijl je jouw studie afmaakt. In plaats van je oude baan naast de opleiding en stage, ga je dus alvast betaald als leerkracht aan de slag!

Meer weten? Bekijk de infographic over De Gulden Middenweg.
Of bekijk de video van student Jitte, die meer vertelt over wat een student van De Gulden Middenweg doet.

Studeren aan de Marnix Academie

De Marnix Academie is een gespecialiseerde hogeschool op het gebied van onderwijs, een opleidings- en kennisinstituut voor onderwijsprofessionals. We zijn een kleine hogeschool, waardoor je onderling heel makkelijk contact legt; met medestudenten maar ook met docenten en medewerkers. 

Wij leveren geen standaard leraren af, maar bekwame, betrokken en bevlogen leraren met lef. Bij de Marnix Academie krijg je les van docenten met veel inhoudelijke expertise. Onze docenten kennen het vak leerkracht in het basisonderwijs door en door. Zij weten als geen ander hoe ze jou het beste kunnen voorbereiden. Je krijgt de meest actuele vakkennis en leert hoe je onderwijs- en leerprocessen moet vormgeven.

Schrijf je in voor de Pabo deeltijd

 

Partner van 350 basisscholen

De Marnix Academie beschikt over een groot netwerk aan partnerscholen. Je kunt dit netwerk gebruiken bij het organiseren van een kijkje in de klas. Bekijk ons overzicht van partnerscholen en neem snel contact op met een basisschool!

 

Waarom de Pabo Deeltijd?

✅ Gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals
✅ Versnelde Pabo Deeltijd op maat
✅ Expert in didactiek voor volwassenen
✅ Prettige, persoonlijke sfeer
✅ Pas het geleerde gelijk toe in de praktijk

 

Stel al je vragen over de Pabo Deeltijd

Heb je vragen over de Pabo opleiding Deeltijd of ben je benieuwd naar een persoonlijk verhaal? Stuur dan een WhatsAppje!

Stuur een WhatsApp

Op een andere manier contact opnemen

 

Veelgestelde vragen over de Deeltijd Pabo

Wil jij de overstap maken naar het basisonderwijs? Dan kan via verschillende routes. Jij kiest het traject dat het beste bij jou past.

Meer weten? Bekijk de infographic over de verschillende routes.

Afbeelding infographic verschillende routes Marnix

Afhankelijk van je vooropleiding volg je de Pabo Deeltijd opleiding in twee, tweeënhalf of drie jaar. Heb je een master op het gebied van Orthopedagogiek, Onderwijskunde of Ontwikkelingspsychologie gedaan, of ben je lesbevoegd voor bewegingsonderwijs, dan kun je vrijstellingen aanvragen waarmee je de opleiding in twee jaar kunt afronden. 

Ja, absoluut! De Pabo Deeltijd is een zogenaamde duale studie. Daarom kun je kiezen voor de Versnelde Pabo Deeltijd. Dit flexibele traject stelt je in staat om je studie te combineren met andere verplichtingen, zoals je werk. Veel van onze deeltijders werken 2 á 3 dagen naast de opleiding.

Als je kiest voor de avondopleiding* heb je les op dinsdagavond en donderdagavond van 18.00 tot 22.00 uur. Als je kiest voor de dagopleiding in het studiejaar 2023 - 2024 dan volg je colleges op maandag van 9.00 tot 17.30 uur.

De avondvariant start onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. 

Voordat je aan de Pabo Deeltijd verkort kunt beginnen is het belangrijk om te kijken of je voldoet aan de toelatingseisen.

Hbo- of wo-diploma of een associate degree binnen het onderwijs (Ad PEP)?
Je kunt gelijk starten met onze Pabo Deeltijd! De basis van de deeltijdopleiding is een driejarig traject van 180 EC. Afhankelijk van je vooropleiding en onderzoekservaring is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen, waardoor je de opleiding in tweeënhalf jaar of soms zelfs in twee jaar kunt afronden.

Vwo-diploma, propedeuse of een associate degree buiten het onderwijs? 
Heb je géén afgeronde hbo- of wo-opleiding maar wel een vwo-diploma, associate degree-diploma, hbo-propedeuse of wo-propedeuse dan dien je een toelatingsassessment te doen. Bij een positief resultaat kun je worden toegelaten tot de driejarige deeltijdopleiding. Wil je deelnemen aan het toelatingsassessment? Schrijf je dan in voor de studie via Studielink. Je ontvangt vanzelf de uitnodiging en de benodigde informatie.

Als je kiest voor de Pabo Deeltijd en géén vwo-diploma of hbo-opleiding hebt afgerond, moet je daarnaast aan bepaalde landelijke toelatingseisen voldoen. Dit betekent dat je moet aantonen over voldoende kennis te beschikken van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

Je voldoet aan de landelijke toelatingseisen als je een havodiploma hebt behaald en hierbij eindexamen hebt gedaan in:

  • aardrijkskunde
  • geschiedenis
  • natuurkunde, biologie of NLT (Natuur, Leven en Technologie)

Is jouw situatie anders? Download hieronder het overzicht met toelatingseisen en ontdek jouw route naar de start van de deeltijdopleiding.

Toelating deeltijdopleiding

Havo- of mbo-diploma?
Heb je alleen een havo-diploma of mbo-diploma? Dan kun je geen Pabo Deeltijdopleiding bij de Marnix Academie volgen.

Meer informatie over starten met Pabo Deeltijd

 

Maak kennis met de Pabo Deeltijd

Hebben we je overtuigd? Kom gewoon eens langs op een van onze voorlichtingsavonden. Zo kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met de opleiding, al je vragen stellen en zien waar je eventueel kunt gaan studeren. Zien we je snel?

Schrijf je in voor de deeltijd pabo

Of meld je aan voor de voorlichting