Word leraar van de toekomst bij de pabo opleiding

Werk je graag met kinderen? En wil je ze voorbereiden op een toekomst waarin ze respect hebben voor elkaar en hun omgeving? Dan is de lerarenopleiding basisonderwijs iets voor jou!

Tijdens de pabo opleiding bij de Marnix Academie leer je hoe je als een zelfverzekerde leerkracht voor de klas komt te staan. We werken volgens een  persoonlijke aanpak en met veel aandacht voor de praktijk.

Hoe word ik leraar basisonderwijs?

Wil jij graag leraar in het basisonderwijs worden? Bezoek dan de Marnix Academie tijdens een open dag en start met de beste pabo opleiding van Midden- en Oost Nederland.

Tijdens de opleiding leer je alle skills om als leraar basisonderwijs voor de klas te staan!
 

Schrijf je in voor de opleiding

Past de opleiding leraar basisonderwijs bij jou?

Krijg je energie van kinderen? Wil je ze graag leren rekenen, schrijven, tekenen, maar ze ook verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling?? Lijkt het je heerlijk als elke dag anders is? En ben je flexibel en communicatief vaardig? Dan is de opleiding tot leraar basisonderwijs iets voor jou!

✓ Je bent geïnteresseerd in anderen
✓ Je houdt van afwisseling
✓ Je bent communicatief vaardig

Tijdens de open dag leer je de opleiding kennen, proef je de sfeer en staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Let op: de open dag zit bijna vol. Meld je snel aan om verzekerd te zijn van een plekje!
 

Schrijf je in voor de opleiding

Waarom studeren aan de lerarenopleiding aan de Marnix?

Wil jij leraar basisonderwijs worden? De Marnix Academie is de enige hogeschool die gespecialiseerd is in het opleiden van onderwijsprofessionals. Hier zit je dus goed!

✅ Beste pabo opleiding van Midden- en Oost Nederland
✅ Kleinschalige hogeschool gespecialiseerd in onderwijs
✅ Groot netwerk van stagescholen
✅ 89% van de studenten zou de opleiding aanraden
✅ Persoonlijke en goede studiebegeleiding

Vragen? WhatsApp met ons 💬

 

Studenttevredenheid

trrans 250

Bekijk de studie in cijfers

Wat houdt de opleiding leraar basisonderwijs in?

Bij de Marnix Academie geloven we dat goed onderwijs begint bij leraren met passie voor het onderwijs. Onze vierjarige pabo opleiding in Utrecht  is daarom zo samengesteld om je alles te leren over het beroep leerkracht. Jij ontwikkelt jezelf om als professional voor de klas te staan. 

Over de opbouw van de opleiding

Wat leer je tijdens de opleiding?

Wat houdt het beroep leerkracht  precies in? En wat is daarvoor nodig? Tijdens de pabo opleiding leer je meer dan alleen lesgeven. Hoe creëer je namelijk een veilig leerklimaat in de klas en draag je bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen? Daarnaast besteden we ook aandacht aan digitalisering en diversiteit in de klas.

  Neem alvast een kijkje op de Marnix

  Ben jij benieuwd hoe de Marnix Academie er van binnen uitziet? En wil je alvast een indruk krijgen van de sfeer? Student Joukje leidt je graag even rond! 

   

  Check: een grote kans op een baan!

  In het basisonderwijs is meer dan genoeg werk. De piek van het lerarentekort wordt verwacht in 2025. Dat betekent dat je verzekerd bent van een baan als je nu start met de pabo.

   

  Jouw toekomst als leraar

  Na de pabo ga je aan de slag als leraar basisonderwijs.  Je mag lesgeven aan alle groepen van de basisschool (van 4 t/m 12 jaar). Ook ben je bevoegd om les te geven in het speciaal onderwijs.
  Je geeft les in veel verschillende vakken. Rekenen, taal, muziek en gym! Ook ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en begeleiding van de kinderen in jouw klas. Je helpt kinderen in hun leerproces en persoonlijke ontwikkeling.

  Daarnaast ga je in gesprek met ouders over de voortgang van hun kind, stem je je werk af met je collega’s en denk je na over vernieuwingen in het onderwijs. Zodat ieder kind het onderwijs krijgt waar hij recht op heeft. Onze pabo opleiding bereidt je hier optimaal op voor.

  Wil je alvast een kijkje in het beroep van leerkracht? Check de video, want onze student Dana vertelt je er graag meer over! 
   

   

  Zie jij jezelf al voor de klas staan?

  Schrijf je in voor de opleiding!

   

  Duurzaamheid & inclusiviteit (Unesco) 

  De Marnix Academie is lid van het UNESCO-scholennetwerk. Wij zijn een van de vijf UNESCO-scholen binnen het hbo in Nederland. Tijdens jouw studie op de Marnix Academie komen de UNESCO-thema’s, zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, mensenrechten en interculturele communicatie, structureel aan de orde.

  Het scholennetwerk is onderdeel van de Verenigde Naties dat als taak heeft wereldvrede te bevorderen door middel van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

  Schrijf je in voor de opleiding

  Of stel je vragen via Whatsapp

  Veelgestelde vragen

  De pabo opleiding van de Marnix Academie Utrecht leidt je in vier jaar op tot leraar in het basisonderwijs.

  Je kunt ook kiezen voor lerarenopleidingen in andere varianten, namelijk:

  Natuurlijk! Naast de reguliere vakken bieden we gastcolleges en extra curricula aan. Daarnaast kies je stages en minoren die bij jou passen.

  In het vierde jaar, maak je verdere stappen in je ontwikkeling. In deze fase kun je kiezen om een minor te volgen. Met jouw minorkeuze geef je jouw pabo-diploma nog meer ‘kleur’. Je kunt kiezen uit de volgende minoren:

  Minoren op de academie

  • Pedagogische Kracht
  • Kunst & Cultuur
  • Wereld, Wetenschap & Techniek
  • Oudere kind (10 t/m 14 jaar)
  • Cultuur & Identiteit
  • Jonge kind (2 t/m 7 jaar)
  • Crossing Borders (internationaal)
  • ICT & Digitale geletterdheid
  • Pedagogische Kracht
  • Kunst & Creativiteit
  • Specialist Bewegingsonderwijs
  • Wetenschap & Technologie
  • Het oudere kind
  • Cultuur & Identiteit
  • Het jonge kind
  • Wiskunde & Motivatie
  • Kids for change

  Minoren in de praktijk

  • Vrijeschool onderwijs
  • Urban Education
  • Gespecialiseerd onderwijs

  Minoren elders

  • Kies op maat (minor op een andere hogeschool in Nederland)
  • Studeren buitenland (minor in het buitenland)
  • Crossing Borders (internationale stage)

  Ja, je kunt zelf kiezen waar je stage loopt. Wij helpen je bij het vinden van de perfecte stageplek.
   

  De pabo is een hbo-opleiding. Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een havo-, vwo- of mbo-4-diploma hebt.

  Om te kunnen studeren aan de lerarenopleiding heb je een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma nodig, heb je dit nog niet? Dan moet je aan een bepaalde toelatingseisen voldoen.

  Lees meer over de toelatingseisen leraar basisonderwijs
   

  De Marnix Academie is een gespecialiseerde hogeschool voor onderwijs. Behalve onze bachelor lerarenopleidingen voor het basisonderwijs (pabo), verzorgen wij masteropleidingen op het gebied van onderwijs. Hierdoor krijg je de kans om je na de pabo verder te specialiseren.

  Daarnaast verzorgt het Marnix Onderwijscentrum post-hbo-opleidingen en cursussen.
  Wij vinden het belangrijk om als hogeschool bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van het onderwijs. Dat realiseren we via de lectoraten en door het doen van onderzoek door docenten, studenten en onze partners in het basisonderwijs.

  Studeren kost geld en daarom is het belangrijk om te weten welke kosten je kunt verwachten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder vind je een overzicht van de kosten voor jouw studie. Deze kosten zijn afhankelijk van je diploma en of je bijvoorbeeld al een hbo-opleiding gevolgd hebt. Bekijk het overzicht met kosten voor collegejaar 2024-2025.

  Om te kunnen starten met de opleiding leraar basisonderwijs heb je een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma nodig.

  Lees hier meer over de toelatingseisen