Pabo opleiding

Op de voltijd pabo opleiding bij de Marnix Academie leer je in vier jaar tijd hoe je als een zelfverzekerde leraar voor de klas komt te staan. Je wordt goed voorbereid op het beroep. We besteden namelijk veel aandacht aan de praktijk en bij ons kun je rekenen op een persoonlijke aanpak.

De beste pabo opleiding van Utrecht

Krijg jij energie van kinderen? Wil je ze graag leren rekenen en schrijven, maar ze ook voorbereiden op een toekomst waarin ze respect hebben voor elkaar en hun omgeving? Dan is de pabo opleiding op de Marnix Academie in Utrecht iets voor jou! Bij ons kun je kiezen uit twee varianten: de pabo en de Driejarige pabo 'Research & Design in het onderwijs'.

Van de studenten zou 89% onze pabo opleiding aanraden aan anderen! (NSE 2021 bachelor voltijd). 

Eenmaal afgestudeerd ben je vrijwel zeker van een baan. Het basisonderwijs zit namelijk te springen om goede leerkrachten. Sta je eenmaal voor de klas dan ben je natuurlijk nog niet uitgeleerd. Bij ons kun je dan ook terecht voor nascholingscursussen, post-hbo-opleidingen en hbo-masteropleidingen.

Meld je aan voor de open dag

Of download de brochure

Waarom de pabo opleiding volgen aan de Marnix Academie?

 • Beste pabo opleiding van provincie Utrecht
 • Centrale ligging in Nederland en goed bereikbaar
 • Individuele studiebegeleiding
 • Partner van 350 basisscholen
 • Prettige, persoonlijke sfeer
 • Buitenlandse stage mogelijk

Liever de Pabo in deeltijd volgen?

 • Twee avonden óf één hele dag
 • Dé combinatie tussen leren & werken
 • Word leraar binnen 3 jaar

Naar Pabo deeltijd

Liever de driejarige Pabo volgen?

 • Speciaal voor studenten met vwo denkniveau
 • Doe onderzoek naar uitdagende onderwijsvraagstukken
 • Ontwikkel jouw blik op onderwijs

Naar de driejarige Pabo

Jouw toekomst als leraar na de pabo opleiding

Het beroep van juf of meester is een afwisselend en aantrekkelijk beroep. Niet alleen geef je les in verschillende vakken, je bent ook pedagoog. Je helpt kinderen in hun leerproces en in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook ga je in gesprek met ouders over de voortgang van hun kind, stem je je werk af met je collega’s en denk je na over vernieuwingen in het onderwijs. Zodat ieder kind het onderwijs krijgt waar hij recht op heeft. Onze pabo-opleiding bereidt je hier optimaal op voor.

Wil je alvast een kijkje in het beroep van leerkracht? Onze student Dana vertelt je er graag meer over in onderstaande video! 


Pabo opleiding in cijfers

Wil jij weten hoe onze pabo opleiding 'scoort' in vergelijking met andere pabo opleidingen? Hieronder vind je cijfers van pabo opleiding van de Marnix Academie vergeleken met landelijke gemiddelden. De cijfers zijn voor een groot deel gebaseerd op wat studenten hebben aangegeven in de Nationale Studentenenquête. Hoeveel eerstejaars zijn er? Hoeveel daarvan stroomt door naar het tweede jaar? Hoeveel uur per week word je door je docent begeleid? Ook vind je meer over het aantal studenten dat binnen 5 jaar het diploma haalt, het aantal dat doorstudeert en het arbeidsmarktperspectief van deze opleiding.

Bekijk de cijfers

Meer weten over Studie in cijfers? Kijk op de website van Studiekeuze123.

Unesco

De Marnix Academie is lid van het UNESCO-scholennetwerk. Wij zijn een van de vijf UNESCO-scholen binnen het hbo in Nederland. Tijdens jouw studie op de Marnix Academie komen de UNESCO-thema’s, zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, mensenrechten en interculturele communicatie, structureel aan de orde.

Het scholennetwerk is onderdeel van de Verenigde Naties dat als taak heeft wereldvrede te bevorderen door middel van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

Meld je aan voor de open dag