Driejarige Pabo - in drie jaar je hbo

Spreekt het nadenken over grote onderwijsvraagstukken je aan? Wil je graag voor de klas én ontdekken hoe jouw ideale onderwijs er uit ziet? Dan is de Driejarige pabo: Research & Design in het onderwijs misschien is iets voor jou!

De Driejarige pabo is een ándere pabo, speciaal voor studenten met vwo-denkniveau. Wat dat inhoudt lees je bij de toelatingsvoorwaarden. Vanaf het begin van de opleiding ga je samen met medestudenten ‘op onderzoek’ uit: waarom doen we de dingen in het onderwijs zoals we ze doen? Daarmee is de Driejarige pabo niet een korte versie van de reguliere pabo: de opleiding is echt anders opgebouwd.

Over de driejarige pabo

Samen met je medestudenten houd je je bezig met grote vragen als: Wat is goed taalonderwijs? Hoe leer je kinderen het beste rekenen? Hoe ontwerp je onderwijs dat aansluit bij de ontwikkeling en ervaringswereld van kinderen? Je stelt vragen bij de werkelijkheid, gaat op onderzoek uit naar wat anderen hebben uitgezocht en ervaren hebben, ontwerpt nieuw onderwijs en probeert dat uit in jouw stage. Op deze manier word je een uitstekend geschoolde leerkracht, die goed kan lesgeven én die op de hoogte is van actuele inzichten uit onderzoek. Je wordt een leerkracht die deze actuele inzichten kan vertalen naar nieuwe onderwijsontwerpen.

Wil je meer weten? Meld je aan voor onze open dag of loop een dagje mee!

Lees meer informatie over de werkwijze en de opbouw van de driejarige pabo

Onze lerarenopleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Klik hier voor het meest recente beoordelingsrapport en het bijbehorende verslag van het ontwikkelgesprek

Inschrijven voor de driejarige pabo

Liever de Pabo in voltijd volgen?

  • Beste Pabo van provincie Utrecht
  • Word leraar binnen 4 jaar
  • Ontwikkel je tot een zelfverzekerde leraar

Naar Pabo voltijd

Liever de Pabo in deeltijd volgen?

  • Twee avonden óf één hele dag
  • Dé combinatie tussen leren & werken
  • Word leraar binnen 3 jaar

Naar Pabo deeltijd

Heb je vragen over de Driejarige Pabo? Stel ze via Whatsapp!

Stel je vragen via Whatsapp