Driejarige Pabo - in drie jaar je hbo

De Driejarige pabo is een ándere pabo, speciaal voor studenten met vwo-denkniveau. Je leert niet alleen hoe je een goede leraar basisonderwijs wordt, maar ook hoe je onderzoek doet en zelf onderwijs ontwerpt.

Krijg jij energie van kinderen? Wil je ze graag leren rekenen en schrijven, maar ze ook voorbereiden op een toekomst waarin ze respect hebben voor elkaar en hun omgeving? Dan is de pabo op de Marnix Academie in Utrecht iets voor jou! Bij ons kun je kiezen uit twee varianten: de pabo en de Driejarige pabo 'Research & Design in het onderwijs'.

Driejarige pabo

De Driejarige pabo is een ándere pabo, speciaal voor studenten met vwo-denkniveau. Je leert niet alleen hoe je een goede leraar basisonderwijs wordt, maar ook hoe je onderzoek doet en zelf onderwijs ontwerpt. 

Je houdt je bezig met grote vragen als: Wat is goed taalonderwijs? Hoe leer je kinderen het beste rekenen? Hoe ontwerp je onderwijs dat aansluit bij de ontwikkeling en ervaringswereld van kinderen?

Kwaliteit

Ga jij voor kwaliteit én gezelligheid? Dan ben je bij de Marnix Academie aan het juiste adres. Onze studenten geven aan dat ze heel tevreden zijn over de opleiding en blij worden van de sfeer binnen de hogeschool. Van de studenten zou 89 procent onze opleiding aanraden aan anderen. We zijn niet voor niets de beste pabo van de provincie Utrecht!

Nooit uitgeleerd

Eenmaal afgestudeerd ben je vrijwel zeker van een baan. Het basisonderwijs zit namelijk te springen om goede leerkrachten. Sta je eenmaal voor de klas dan ben je natuurlijk nog niet uitgeleerd. Bij ons kun je dan ook terecht voor nascholingscursussen, post-hbo-opleidingen en hbo-masteropleidingen. 

Unesco

De Marnix Academie is lid van het UNESCO-scholennetwerk. Wij zijn een van de vijf UNESCO-scholen binnen het hbo in Nederland. Tijdens jouw studie op de Marnix Academie komen de UNESCO-thema’s, zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, mensenrechten en interculturele communicatie, structureel aan de orde.

Het scholennetwerk is onderdeel van de Verenigde Naties dat als taak heeft wereldvrede te bevorderen door middel van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.