Open Dag

Open dag Pabo & Academische pabo

Zie jij jezelf als juf of meester voor de klas staan? En denk jij erover na om met de pabo te beginnen? Kom dan naar de Open Dag van de Marnix Academie op zaterdag 4 november van 10.00 - 13.00 uur. De Open Dag is gericht op de pabo, Academische pabo en pabo in deeltijd.

 

 

Open dagen 2017-2018

  • Zaterdag 4 november 2017, 10.00 - 13.00 uur (Voltijd en deeltijd)
  • Woensdag 31 januari 2018, 17.00 - 20.00 uur (Voltijd)
  • Dinsdag 6 februari 2018, 19.00 - 21.30 uur (Deeltijd)
  • Zaterdag 24 maart 2018, 10.00 - 13.00 uur (Voltijd en deeltijd)
  • Dinsdag 29 mei 2018, 19.00 - 21.30 uur (Deeltijd)
  • Donderdag 16 augustus 2018, 19.00 - 21.30 uur (Deeltijd)

Programma

Presentaties

Informatie voltijdstudie - Talkshow
Bezoek in ieder geval de informatieve talkshow, ons alternatief voor de algemene presentatie. Studenten en docenten worden live ondervraagd over de Marnix Academie: over de opleiding, de toelating, de vakken, de stage en over actuele onderwijsthema's. En daarbij vertellen over zij over eigen ervaringen op school en stage.

Presentatie pabo deeltijd
Wil jij in deeltijd studeren voor leraar basisonderwijs? En beschik jij over een hbo-of wo-diploma? Of wil jij met je vwo-diploma of afgeronde propedeuse hbo/wo een toelatingsassessment doen? Kom dan naar de presentatie over de deeltijdopleiding.

Academische pabo
Wil jij niet alleen voor de klas staan, maar ook onderzoek doen en het onderwijs verbeteren? Dan is de pabo op academisch niveau interessant voor jou. In deze presentatie vertellen we je alles over de Academische pabo, wat je daarvoor nodig hebt en welke mogelijkheden dit je biedt.

Informatie toelatingseisen
Iedereen die naar de pabo wil en geen vwo-diploma heeft of hbo-opleiding heeft afgerond, moet aan toelatingseisen voldoen. Hoe dat precies zit, leggen we je graag uit. 

Een weekje Marnix
Een week uit het leven van een Marnix-student, hoe ziet dat eruit? Colleges volgen, tentamens voorbereiden, je portfolio maken en natuurlijk voor de klas staan. Studenten vertellen het je zelf.

Proeflessen

Hoe houd jij Joep bij de les?
Elk kind houdt van leren. Maar hoe bereik je dat kinderen zin hebben om naar school te gaan? In deze proefles maak je kennis met Joep. Hij is 4 jaar en wil graag naar school. Hoe zorg jij ervoor dat Joep nog steeds met plezier naar school gaat als hij 12 jaar is?

Rekenen en wiskunde
Reken- en wiskundeonderwijs is niet alleen sommetjes uitleggen voor de klas. Bij deze proefles ervaar je hoe je kinderen kunt activeren en ze zelf kunt laten ontdekken.

Drama
Drama is meer dan de musical in groep 8 of incidenteel een toneelstukje opvoeren. Je verbreedt jouw blik op de werking van drama en oefent in het ontwerpen van lessen. In deze proefles een eerste kennismaking: 'Wat kan drama mij leren?'

Inlooplessen

Beeldende vorming
Vuile handen maken tijdens de les? Nu mag het!

Handschriftontwikkeling
Oefen met het schrijven op het schoolbord!

Muziek
Maak je eerste muziekles mee.

In het restaurant vind je de informatiemarkt waar docenten hun vakken laten zien en je informatie kunt krijgen over stage, de taal– en rekentoets en studeren in het buitenland. Ook starten hier de rondleidingen.