Open Dag

Zie jij jezelf als juf of meester voor de klas staan? En denk jij erover na om met de pabo te beginnen? Kom dan naar de Open Dag van de Marnix Academie op zaterdag 3 november tussen 10.00 en 13.00 uur. De Open Dag is gericht op de pabo en Academische pabo én de deeltijdopleiding.

Open dag pabo en Academische pabo

Zie jij jezelf als juf of meester voor de klas staan? En denk jij erover na om met de pabo te beginnen? Kom dan naar de Open Dag van de Marnix Academie op zaterdag 3 november tussen 10.00 en 13.00 uur. De Open Dag is gericht op de pabo en Academische pabo.

Programma

 

Presentaties

Presentatie voltijd
Bezoek in ieder geval de presentatie over de voltijdopleiding. Onze teamleider vertelt, samen met studenten over de Marnix Academie, over de opleiding, de toelating, de vakken, de stage en over actuele onderwijsthema's. En daarbij vertellen over zij over eigen ervaringen op school en stage.

Presentatie Academische pabo
Wil jij niet alleen voor de klas staan, maar ook onderzoek doen en het onderwijs verbeteren? Dan is de pabo op academisch niveau interessant voor jou. In deze presentatie vertellen we je alles over de Academische pabo, wat je daarvoor nodig hebt en welke mogelijkheden dit je biedt.

 

Pleinen

Op vier plaatsen in het gebouw is een plein ingericht, waar je informatie kunt krijgen over een van de thema's waarmee je als studiekiezer mee te maken krijgt: Kiezen, Starten, Verdiepen en Praktijkleren.

Kiezen
Past de pabo bij jou? En past de Marnix Academie bij jou? Op het plein Kiezen kun je een studiekeuzetest doen. Docenten en studenten vertellen je over het vak leraar basisonderwijs. Je vindt er informatie over de specialisatietraject waarvoor je kunt kiezen binnen de Marnix Academie, zoals Vakspecialist muziek of Specialisatie Sportieve en gezonde school. En kom erachter hoe jij je gymbevoegdheid kunt halen door te kiezen voor de Leergang Bewegingsonderwijs.

Starten
Wat staat je te wachten als je begint aan je pabo-opleiding aan de Marnix Academie? Op het plein Starten kom je alles te weten over de toelatingseisen, de instroomtoetsen, je studiekeuzecheck en je introductietijd.

Verdiepen
Tijdens je studie aan de Marnix Academie word jij die juf of meester die je graag wilt zijn. Je kunt je eigen richting geven in je studie door je keuze voor een van de minoren in het derde jaar. En in het vierde jaar kies je een van de zes specialisaties. Op het plein Verdiepen krijg je vind je alle informatie over de mogelijkheden.

Praktijkleren
Leren lesgeven is ook een kwestie van doen. Daarom loop je bij de Marnix Academie veel stage bij basisscholen. Al na 5 weken heb je je eerste stagedag! Hoe wij dat regelen en wat er tijdens stages van je wordt verwacht, hoor je op het plein Praktijkleren van studenten en docenten, maar ook van mentoren (de stagebegeleiders) die op basisscholen werken waarmee wij samenwerken.

 

Inloopactiviteiten

Naast kijken, praten, luisteren en sfeer proeven kun je ook echt aan de slag. Werk aan je handschrift bij het vak handschriftontwikkeling, maak een animatie bij beeldende vorming, volg een dramales, ga aan de slag met proefjes bij natuur, milieu en techniek. Of kom erachter hoe het met jouw rekenvaardigehid is gesteld bij het vak rekenen.

Bekijk hier de foto's van een eerdere open dag voor een impressie.