Coronarichtlijnen op de Marnix Academie

Vanaf begin studiejaar 2021-2022 kan er weer onderwijs plaatsvinden in ons gebouw. Op basis van de richtlijnen voor het hoger onderwijs is fysiek onderwijs weer mogelijk, waarbij de anderhalve meter maatregel verdwijnt.

Voor studenten en medewerkers zijn zelftesten beschikbaar via zelftestonderwijs.nl

Medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis.

In het gebouw geldt een plicht om een mondmasker te dragen tijdens de verplaatsingen. Ook geldt een verplichte looproute.

Voor iedereen die werkt of studeert op de Marnix Academie of anderszins betrokken is bij de Marnix Academie én voor bezoekers en leveranciers, gelden onderstaande regels:

  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst (minstens 30 seconden).
  • Draag een mondmasker in het gebouw (mag af tijdens colleges en andere bijeenkomsten). Kun je om medische redenen geen mondkapje dragen, maak dat zelf duidelijk aan medewerkers en studenten met wie je te maken hebt.
  • Schud geen handen.
  • Was regelmatig je handen.
  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Gebruik een papieren zakdoekje en gooi deze na (eenmalig) gebruik weg.

Op de portal (beschikbaar voor medewerkers en studenten) worden regelmatig berichten geplaatst over de richtlijnen rondom Corona.

Met vragen of opmerkingen kun je mailen naar corona@hsmarnix.nl. Iemand van het coronateam zal je vraag beantwoorden.

Poster Corona Marnix Academie

Als je Corona hebt

Als je als docent of student (cursist)positief getest bent op Covid 19, zal de GGD je vragen de Marnix Academie te informeren, als je daar 48 uur voorafgaand aan de dag dat je klachten kreeg, bent geweest.
We vragen je dit per mail te melden aan het Coronameldpunt: corona@hsmarnix.nl.
Geef daarbij aan met welke klas/groep/team/werkgroep/afdeling je in die tijd op de Marnix Academie bent geweest. Noem ook eventueel andere medewerkers van de Marnix Academie waarmee je meer dan 15 minuten in contact bent geweest, al dan niet op 1,5 meter afstand.
Informeer in elk geval zelf je studiecoach, je relatiebeheerder en je stageschool. En ook andere studenten, bij wie je niet in de klas zit, waarvan je denkt dat het nodig is.

Vanuit het Coronameldpunt zal je klas etc. worden geïnformeerd en eventuele andere concreet aangeduide personen. In principe is dit anoniem. Indien je er geen bezwaar tegen hebt dat je naam wordt genoemd, wil je dat dan expliciet in je mail vermelden?
Gedurende de quarantaine blijf je uiteraard thuis. Zodra de quarantaine is afgelopen, ben je weer van harte welkom.

Medewerkers van de Marnix Academie dienen, naast de melding via het Coronameldpunt, hun leidinggevende te informeren.

Voor iedereen

Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) blijf je thuis. Studenten kunnen dan ook niet naar stage! Bij klachten laat je je testen.

Ben je positief getest? Volg de instructie bovenaan deze pagina!

Als je zelf geen klachten hebt, maar een huisgenoot heeft naast milde coronaklachten ook last van koorts of benauwdheid, blijf dan thuis en wacht de testresultaten van de huisgenoot af. Studenten kunnen dan ook niet naar stage! Wees in die tijd zelf voorzichtig met sociale contacten en wees waakzaam op het ontwikkelen van klachten bij jezelf. In dat laatste geval laat jij je alsnog testen. Als je huisgenoot geen corona heeft, dan is thuisblijven niet langer nodig. Is de huisgenoot besmet, dan volg je het advies van de GGD en blijven jullie tien dagen thuis.

Het gebouw is tijdens collegeweken geopend. 

Medewerkers werken zoveel mogelijk op afstand.

Medewerkers van wie de aanwezigheid in het gebouw niet vereist is voor de onderwijsactiviteiten, werken vanuit huis. Zij zijn bereikbaar via e-mail. Voor veel afdelingen geldt dat zij ook telefonisch bereikbaar zijn via het algemene nummer van de Marnix Academie: 030 275 34 00.

Het restaurant van de Marnix Academie is vanaf 23 augustus weer geopend.

Voor studenten en cursisten

Als je positief bent getest op Corona, volg dan de instructies bovenaan deze pagina.

Voor studenten die thuis niet de mogelijkheid hebben om in rust te kunnen studeren is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de stiltewerkplekken bij de mediatheek. Zorg er wel voor dat je vooraf een plek reserveert!

Reserveren van boeken en andere items uit de mediatheek kan alleen via het reserveringssysteem, niet via e-mail.

Als de reservering voor je klaar ligt ontvang je een bericht. Vanaf dit moment staan alle items op je naam. Je hebt twee weken om gereserveerde items op te halen. Geen bericht ontvangen? Controleer je spam.

Let op! Je kunt niet meer dan 6 studieboeken lenen. Als je meer dan 6 boeken aanvraagt wordt deze reservering verwijderd.

Voor medewerkers

Als je positief bent getest op Corona, volg dan de instructies bovenaan deze pagina.

We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid: je werkt thuis, tenzij dat niet anders kan.

Als het voor onderwijsactiviteiten noodzakelijk is dat je naar de Marnix Academie komt, dan kan dat (als je geen klachten hebt). Meld je wel vooraf aan via het formulier dat op de portal beschikbaar is (bij het ServicePunt).