Prachtige beoordelingen voor onze pabo en Ad-PEP in de Keuzegids hbo 2024!

Keuzegids hbo 2024

Uit de Keuzegids hbo 2024 blijkt dat onze pabo als beste wordt beoordeeld in heel Midden- en Oost-Nederland. Ook krijgt onze Associate degree Pedagogisch Educatief Professional voor het tweede jaar op rij het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. En daar zijn we trots op!

Kwaliteitszegel voor Ad-PEP

De Ad-PEP scoorde 84 punten en is daarmee een topopleiding. Opleidingen met een oordeel van 75 punten of hoger in de kwaliteitsvergelijking van de Keuzegids krijgen deze kwaliteitszegel toegekend. Met deze kwaliteitszegel behoort onze Ad-PEP tot de beste van Nederland. Uit de Keuzegids hbo, die op donderdag 12 oktober is verschenen, blijkt dat de studenten van de Marnix Academie bovengemiddeld tevreden zijn met de inhoud van Ad-PEP en de sfeer op de opleiding. Ook de docenten, toetsing en voorbereiding loopbaan geven zij een goede beoordeling.

Bij onze Ad-PEP opleiding ligt de focus op het stimuleren en creëren van gelijke kansen voor ieder kind. Studenten leren tijdens de opleiding om kinderen van 0 tot 14 jaar te helpen bij hun ontwikkeling en worden opgeleid om mensen en organisaties te verbinden. Ze combineren deze praktische tweejarige hbo-opleiding met werk of stage in de kinderopvang, het basisonderwijs of in het gespecialiseerd onderwijs.

Beste pabo van Midden- en Oost-Nederland

Ook onze pabo kreeg een mooie beoordeling. Met 71 punten scoort de opleiding tot leerkracht basisonderwijs van de Marnix Academie het hoogste van alle pabo’s in Midden- en Oost-Nederland! Onze pabo-studenten gaven de maximale score op het onderdeel ‘voorbereiding loopbaan’, zo blijkt uit de resultaten van de Keuzegids hbo 2024. Ook de docenten en sfeer worden zeer positief beoordeeld.

Over de Keuzegids hbo

De Keuzegids hbo verschijnt jaarlijks en bevat een landelijke vergelijking van alle hbo-opleidingen en associate degrees. De Keuzegids wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie en is gebaseerd op de studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), arbeidsmarktcijfers van het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt (ROA) en studiesuccescijfers van de Vereniging Hogescholen.