Digitaal platform voor opleidingen in de regio

Digitaal platform voor opleidingenmarkt

Beroepsonderwijs Utrecht, waarin ook de Marnix Academie participeert, start met een digitaal platform voor de regionale opleidingenmarkt. De gezamenlijke onderwijsinstellingen willen met dit platform voor om-, her- en bijscholing de scholingsmogelijkheden versterken voor de regionale arbeidsmarkt.

Sectoren met grote arbeidstekorten versneld voorzien van medewerkers met de juiste vaardigheden en competenties, dat is het doel van het platform. Daarnaast richt het platform zich op een effectieve aanpak van acute arbeidsmarktvraagstukken als gevolg van de coronacrisis. Het betreft bijvoorbeeld de sectoren Zorg, Onderwijs, Tech, ICT en Creatie. Het initiatief kan rekenen op steun van de Provincie Utrecht. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat werkenden en werkzoekenden snel zicht krijgen op de mogelijkheden van een opleiding voor beroepen waar veel vraag naar is.

Beroepsonderwijs Utrecht is een samenwerking van de Utrechtse beroepsonderwijsinstellingen Hogeschool Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Marnix Academie, ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, MBO Amersfoort, Grafisch Lyceum Utrecht en Nimeto.

Meer weten? Lees dan verder.