Studenten met hun project in tijdschrift Zone

Zone

Nynke en Frank, twee studenten die het afgelopen semester aan onderwijseenheid 5a hebben deelgenomen, staan nu met hun project in het onderwijstijdschrift Zone.

Onderwijseenheid 5a 'Leren voor het Leven' staat in het teken van sociaal ondernemen met kinderen. Studenten hebben hier niet enkel over geleerd, ze moesten dit ook in praktijk gaan brengen in hun stagegroep. In eerste instantie gingen voor dit laatste de hakken bij sommigen aardig in het zand. Zóveel initiatief bij de kinderen leggen, daar had nog niet iedereen ervaring mee. Gaandeweg kregen studenten steeds meer grip op het vormgeven van sociaal ondernemen met kinderen en uiteindelijk eindigden veel studenten ontzettend enthousiast over de resultaten die het had opgeleverd. De motivatie waarmee kinderen voor hun doel gingen heeft indruk gemaakt en heeft studenten laten zien wat onderwijs in deze vorm kan losmaken.

In de burgerschapseditie van het tijdschrift Zone vertellen Stella van der Wal-Maris en Jans Koene meer over sociaal ondernemerschap binnen deze onderwijseenheid en zijn de projecten van Nynke en Frank voor onderwijscollega's ter inspiratie opgenomen.

Lees hier het artikel.