Internationale uitwisseling in Oostenrijk

European Teacher Education Network

‘Human Rights in Education – The Human Right to Education’ was het thema van het internationale European Teacher Education Network (ETEN) congres in Wenen.

Stella van der Wal, Friso Mout en Jans Koene reisden in april als afgevaardigden van het lectoraat Onderwijs en Sociaal Ondernemerschap af naar Oostenrijk. 

Dit internationale netwerk van docenten en onderzoekers streeft naar een breed scala aan mogelijkheden voor samenwerking, uitwisseling onderzoek en publicatie. Op dit jaarlijks terugkerende driedaagse congres zijn deelnemers verdeeld over specifieke TIG’s (Thematic Interest Groups), waarin internationale collega’s hun onderzoeken presenteren, specifieke aanpakken uit de doeken doen en hun vragen voorleggen aan elkaar. Zodoende is er veel ruimte voor gesprek. 

Binnen de TIG rondom identiteit en diversiteit presenteerden Friso en Jans vanuit het lectoraat hun onderzoek getiteld 'Students and Teachers at the Helm Together - Social Entrepreneurship in Education'. Hierin gaven zij de internationale collega’s een inkijkje in sociaal ondernemerschap op de Marnix Academie, op welke manier dit vervlochten is in ons nieuwe curriculum en welke vragen er liggen. Dit leverde een mooie discussie en enthousiaste reacties op. De mogelijkheden en het belang van sociaal ondernemerschap voor het onderwijs werden hier wederom onderstreept. Een mooi resultaat van een retourtje Wenen.