ICT leskisten

ICT leskisten lenen

Het Marnix ICT Lab heeft als doel studenten, scholen en leerkrachten te ondersteunen en inspireren bij hun zoektocht naar de mogelijkheden van nieuwe technologie in het onderwijs.

Niet alle scholen hebben echter voldoende materialen en kennis om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan. Daarom heeft de Marnix Academie een groot aantal ICT leskisten samengesteld. Elke ICT leskist is voorzien van de benodigde materialen en een handleiding met tips. Wij leveren hiermee de expertise en het materiaal via de studenten van de Marnix. De studenten kunnen vervolgens werken aan hun bekwaamheidseisen op dit gebied.

De studenten mogen gratis ICT leskisten meenemen naar de stageschool. Vooraf kunnen ze informatie en lesideeën opdoen in het ICT Lab. Op de stageschool gaan ze vervolgens met de klas of een deel van de klas aan de slag.

Al deze leskisten zijn gratis voor zowel student als stageschool!

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Theo Schaafsma via t.schaafsma@hsmarnix.nl

Aanbod leskisten

Er zijn verschillende leskisten te leen:

  • Greenscreen materialen (o.a. te gebruiken voor het maken van filmpjes door leerlingen voor de zaakvakken)
  • Makeymakey (met MakeyMakey kun je functies van de computer overnemen met 2 draadjes! Speel piano op een banaan, teken zelf je PacMan controller, of bestuur de camera van je computer)
  • Microbits (de micro:bit is een minicomputer, zo groot als een bankpasje, met 25 LEDlampjes en diverse sensoren. Het is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar en is gemaakt voor het leren programmeren, -computational thinking-).
  • 3Dpennen (Een 3D-pen is een pen waarmee laag na laag driedimensionale objecten kunnen worden opgebouwd. In tegenstelling tot een normale pen, gebruikt een 3D-pen plastic in plaats van inkt. De 3Dpen is in te zetten voor zowel creatieve vakken als voor het maken van objecten voor andere vakken.)
  • OSMO (OSMO brengt fysieke spelletjes naar de tablet en stimuleert spelenderwijs creatief denken en sociale interactie. Overleg met elkaar over de betekenis van woorden, leer coderen en met geld omgaan)

Daarnaast hebben we ook leskisten met verschillende vormen van robotica en nog veel meer. Bekijk alle leskisten

Al deze leskisten zijn gratis voor zowel student als stageschool!