Zij-instroomstudent Myra over het ICT Lab: "Technologie is de toekomst"

marnix-academie-ict-lab_student-myra-van-bladel

Myra van Bladel (40), tweedejaarsstudent van ons zij-instroomtraject, volgt momenteel de module Geïntegreerd zaakvakonderwijs (GZO). Een van de lessen vond plaats in het ICT Lab.

Ze ziet grote voordelen van het toepassen van technologie in het onderwijs. Volgens Myra is technologie de toekomst. Niet geheel verrassend gezien haar werkachtergrond in de e-commerce en marketing. In dit blog deelt ze haar eerste ervaringen in het ICT Lab en haar leerwensen. 

Nieuwe inzichten

Recent had Myra haar eerste les in het ICT Lab. “De les was erg inspirerend. Ik ben mij nu meer bewust van hoe ik technologie kan inzetten in het onderwijs en wat ik kinderen kan bijbrengen om de techniek ervan onder de knie te krijgen”, vertelt ze gepassioneerd. Vooral één lesidee opende haar ogen. “De Sandwich robot is een les waarin kinderen leren programmeren zonder computer. In deze les sturen de leerlingen hun leerkracht aan als een robot. Het wordt dan écht tastbaar wat er aan taal achter een scherm of robot verborgen zit.” 

Nog meer motivatie 

Na deze les is Myra nóg gemotiveerder om gericht met technologie in de klas aan de slag te gaan. Ze wil in haar lessen vaker online werkvormen integreren en laten zien wat er allemaal mogelijk is met technologie. Voor de periode in mei heeft ze al een lesidee bedacht. “Ik ga een escape room maken over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Via een virtuele wereld kunnen de kinderen door het verleden wandelen en zien hoe het er toen uit zag. Op deze manier wil ik een beleving creëren, de lesstof leuker maken én de leerlingen vaardigheden op laten doen”, benadrukt ze.

Verander de wereld 

Eén quote vat voor Myra alles samen: “If you can change technology, you can change the world.” Ze vindt het daarom cruciaal om uitdagend onderwijs aan te bieden. Het ICT Lab helpt haar daarbij. “Je kunt er echt van alles vinden om een creatieve les te maken zoals robots, een 3D printer en een drone. Ik ben heel blij dat ik als student gebruik kan maken van de uitleenkisten om de materialen in mijn eigen lessen toe te passen”, zegt ze enthousiast. Haar tip: breng een bezoekje aan het ICT Lab en probeer verschillende tools uit!
 

Op 9 maart vindt er een proeverij plaats in het ICT Lab voor (aankomende) leerkrachten basisonderwijs en andere geïnteresseerden. Wil je meer weten? Kijk dan hier op de website van het Marnix Onderwijscentrum.