Uitnodiging opening studiejaar 2023-2024 met Marcel van Herpen

Jaaropening door Marcel van Herpen

Graag nodigen wij jullie hierbij van harte uit voor de opening van het nieuwe studiejaar van de Marnix Academie. Het is een bijzondere gelegenheid waarin we samen het nieuwe studiejaar aftrappen.

Hier MOED je bij zijn…
De opening is op maandag 4 september van 14.30 tot 16.00 uur in de Collegezaal (B0.4). Aansluitend is er in het restaurant een gezellige borrel met een hapje en een drankje. Dit biedt een uitgelezen kans om andere studenten, docenten, medewerkers en relaties van de Marnix Academie te ontmoeten, ervaringen te delen en nieuwe verbindingen te leggen.

Keynote Marcel van Herpen
We zijn verheugd om Marcel van Herpen als onze keynote-spreker te verwelkomen! Marcel is een gerenommeerd expert op het gebied van onderwijs en pedagogiek en spreekt regelmatig over het mysterie van de goede leraar. Hij zal dit ook verbinden aan het thema moed en wij zijn ervan overtuigd dat hij ons deze middag zal inspireren!

We zijn verheugd om Marcel van Herpen als onze keynote-spreker te verwelkomen! Marcel is een gerenommeerd expert op het gebied van onderwijs en pedagogiek en spreekt regelmatig over het mysterie van de goede leraar. Hij zal dit ook verbinden aan het thema moed en wij zijn ervan overtuigd dat hij ons deze middag zal inspireren!

Ter voorbereiding vragen wij jullie om alvast te luisteren naar de podcast "Het mysterie van de goede leraar" en "Pedagogisch Tact in de praktijk". Deze podcasts zijn ook te beluisteren via iTunes en Spotify. 

Het wordt een interactieve middag en je kunt hier al vooraf je vragen stellen aan Marcel. 

MOED
De opening staat in het teken van ‘moed’. Hoe geven we invulling aan bekwame, betrokken en bevlogen (onderwijs)professionals met moed, maar ook… Hoe voeren we de dialoog als het spannend wordt, zijn we in staat de mens te blijven zien, kunnen we de ander waarderen en accepteren bij  verschil van standpunten.

In een tijd waarin het onderwijs voor vele uitdagingen staat, is moed van essentieel belang, voor zowel student als docent. Moed stelt ons in staat om te groeien. Het is als een boom die kleur geeft aan onze waarden en identiteit. Het vereist ook moed om nieuwe wegen in te slaan, om te innoveren en om te blijven streven naar het beste onderwijs voor elke leerling. Samen streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt. We streven naar verbondenheid in het creëren van een inclusieve en respectvolle omgeving.


Wij kijken er enorm naar uit om jullie op 4 september te verwelkomen. Laten we samen het nieuwe studiejaar met moed en enthousiasme beginnen!

Astrid Venes en Roelant Reijmerink,
CvB Marnix Academie