Associate Degree | Inschrijven

Inschrijven voor de opleiding kan tot en met 15 augustus 2021. Schrijf jezelf bij voorkeur in vóór 1 juli 2021. Als je je na 1 juli inschrijft kan de toelatingsprocedure niet in alle gevallen meer voor de zomervakantie worden afgerond.

  1. Je schrijft je in via Studielink
  2. Je hebt een verplichte intake
  3. We maken je inschrijving definitief

Stap 1. Je schrijft je in via Studielink

Inschrijven doe je direct online via Studielink. Je meldt je dan in één keer aan bij de Marnix Academie en bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) voor studiefinanciering. Je hebt daarvoor eerst een eigen DigiD nodig. Een DigiD is een soort digitaal paspoort en vraag je aan via www.digid.nl. Houd rekening met een paar dagen voordat je je DigiD ontvangt. 

Stap 2. Je hebt een verplichte intake

De intake bestaat uit:

  1. Een toets op de formele ingangseisen: een mbo4-, havo-, vwo- of hbo/wo-diploma. Of geslaagd voor het toelatingsonderzoek 21+
  2. Een opdracht waarin je je motivatie, vakinhoudelijke leervragen en vragen over je persoonlijke ontwikkeling toelicht.
  3. Een gesprek waarin je de opdracht bespreekt. Plus: je werkplek, studielast en je verwachtingen over de studie

Na afloop van het intakegesprek krijg je een positief of negatief studieadvies.

Stap 3. We maken je inschrijving definitief

We gaan je inschrijven. Voor de start van de opleiding ontvang je informatie over de boekenlijst, het betalen van collegegeld en algemene informatie. 

Tripartiete overeenkomst

Begin je aan de opleiding? Dan teken je samen met je werkgever en opleiding een 'tripartiete overeenkomst'. Dit houdt in dat je werkgever je ondersteunt in de uitvoering van praktijkopdrachten op je eigen werkplek.