Méér Muziek In De Klas lovend over Marnix-muziekonderwijs!

Meer Muziek In de Klas Belen Kerkhoven

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. De stichting is onder de indruk van het muziekonderwijs op de Marnix Academie. Daarom kwamen ze een dagje op bezoek bij de muzieklessen op de Marnix.

Volgens Stichting Méér Muziek in de Klas is de Marnix een voorbeeld voor andere pabo's wat betreft een goed muziekcurriculum. In het artikel omschrijven zij waarom het muziekonderwijs op de Marnix Academie een good practice is. 

In het artikel vertelt muziekdocent Belén Kerkhoven op welke manier het muziekonderwijs op de Marnix Academie een flinke impuls heeft gekregen door de regeling Professionalisering Muziekonderwijs. Muziekdocent Reina Busman en voorzitter van het College van Bestuur, Astrid Venes, benadrukken daarnaast het belang van music-minded management. Ook komen er diverse studenten aan bod, die vertellen over hun ervaringen met het muziekonderwijs op de Marnix Academie. 

Verder lezen?

Lees hieronder in het artikel op de website van MMIK over deze 'Good Practice' met thema's zoals: het belang van muziek-minded management, financiering vanuit Fonds voor Cultuurparticipatie en versteviging van het muzikaal curriculum.

Lees hier het hele artikel
 

Bron artikel en foto's: Méér Muziek in de Klas / Noemi Prent
 


Meer Muziek In de Klas Belen KerkhovenMeer Muziek In de Klas Belen Kerkhoven