Mirjam Companjen (directeur kinderopvang) is trots op én blij met de Ad PEP

ad pep

Mirjam Companjen (directeur kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer) vindt het een voorrecht om onderdeel te zijn van de Veldadviesraad van de Marnix Academie. Zij benadrukt in dit interview het belang van de associate degree Pedagogisch Educatief Professional en is blij dat ze hier een onderdeel van is.

“Wanneer je werkt met kinderen, heb je zoveel bij te dragen aan hun ontwikkeling. Al vanaf het allereerste begin. Om bij te dragen aan die ontwikkeling en als professional op de juiste momenten dingen te kunnen aanbieden om die ontwikkeling te faciliteren/stimuleren moet je geschoold zijn. Alleen dan kun je kindvolgend werken."

Ontwikkeling van kinderen én medewerkers

"Wij staan voor de ontwikkeling van kinderen, en daarmee ook voor de ontwikkeling van medewerkers. Veel personeel komt bij ons binnen met een niveau 3 opleiding. Wij bieden ze intern een niveau 4 opleiding aan. Maar waarom zou je daar stoppen? Die stap naar een Associate degree, of een niveau 5-opleiding zoals we het ook wel noemen, is juist de verdieping van kennis die wij graag bij onze werknemers zien. Niet alleen doen, maar ook snappen waarom je iets doet. Dat het een opleiding is, waarbij studenten het grootste gedeelte van de tijd in de praktijk zijn, levert een mooie verbinding tussen school en werk op."

Gezien worden in wie je bent

"Binnen de kinderopvang zien we graag meer specialismen. Pedagogische coaching van collega’s en omgang en ondersteunen van ouders in onze werkwijze en op onze visie op ontwikkeling van kinderen levert ons op dat kinderen altijd gevolgd worden in hun eigen specifieke ontwikkeling en er al - tijd aandacht is voor hun talenten. Gezien worden in wie je bent en weten dat er altijd iemand in je gelooft! Voor kinderen en medewerkers. Samen vooruit.”

- Mirjam Companjen 
directeur kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer

Meer over de Ad PEP

Wil jij je verder ontwikkelen in de kinderopvang, in het basisonderwijs of het gespecialiseerd onderwijs? En werk of studeer je minimaal op mbo 4 niveau? Dan is de opleiding Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (PEP) echt iets voor jou!

Lees hier meer over de Ad PEP