Studenten werken internationaal samen in Brno (Tsjechië)!

Brno Tsjechie

Zes studenten en twee docenten zijn voor een Blended Intensive Programme (BIP) over Social Entrepreneurship Education met de trein naar Tsjechië gegaan. Een blended programma betekent dat het programma deels online en deels fysiek is.

De fysieke week is afgelopen maandag begonnen en duurt tot 15 maart 2024 op de Masaryk University in Brno (Tsjechië). De deelnemende studenten ontvangen een financiële tegemoetkoming van Erasmus van om deze BIP mogelijk te maken.

Tijdens deze BIP leren studenten in een internationale omgeving met studenten uit verschillende landen zowel online als fysiek over de vraag hoe onderwijs in sociaal ondernemerschap (Social Entrepreneurship Education (SEE)) vorm gegeven kan worden. Kinderen die leren sociaal te ondernemen komen in aanraking met de wereld en met vraagstukken op het gebied van duurzame ontwikkeling. Ze leren bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen door initiatief te nemen en tot actie over te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van de plasticsoep en opwarming van de aarde, maar ook aan verbetering van de leefbaarheid van een wijk en het terugdringen van vooroordelen, discriminatie en armoede.  

In het programma ontplooien studenten veel verschillende activiteiten waaronder theoretische verdieping, uitwisseling, schoolbezoek, onderwijs ontwerpen en uitvoeren.