Een terugblik op de Partnerscholendag 2022

Miranda-Timmermans_lectorale-rede

Op 22 juni 2022 vond de Partnerscholendag plaats. Deze editie kwamen niet alleen schoolopleiders bijeen op de Marnix Academie voor ontmoeting, ook sprak Miranda Timmermans haar lectorale rede uit. Het was een inspirerende, sfeervolle en feestelijke dag!

Miranda Timmermans startte de dag met haar lectorale rede ‘Samen Opleiden op zijn kop’. Als lector Samen Opleiden & Professionaliseren levert ze een bijdrage aan de doorontwikkeling van samen opleiden door het leren van alle onderwijsprofessionals centraal te stellen. Tijdens haar lectorale rede ging ze in op de metafoor om van een driehoek een cirkel te maken. Tegelijkertijd blikte ze vooruit naar de toekomst: wat werkt bij samen blijven(d) leren en hoe werkt dat dan precies?

Na de lectorale rede volgde een korte pauze in de vorm van een toost. Vervolgens konden de deelnemers een inhoudelijke workshop volgen, bijvoorbeeld ‘Samen opleiden in het nieuwe curriculum’ of ‘Feedforward als motor voor het leerproces’. Nadien vond een plenaire terugkoppeling plaats in de collegezaal. Hier deelden de deelnemers opgedane inzichten met elkaar. De dag eindigde met een smakelijk diner in het restaurant.