Ad PEP-student Leandro: 'Meer en beter inzicht hoe ik leerlingen kan helpen'

leandro ad pep

Leandro Bijlhout is student van onze associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP). Hij vertelt je graag waarom hij voor deze opleiding heeft gekozen en wat volgens hem de pluspunten zijn van de Ad PEP.

“Tijdens mijn studie Sportkunde liep ik stage op deze basisschool en toen ben ik blijven hangen. Inmiddels werk ik er al vijf jaar als onderwijsassistent. De directie ziet potentie in mij als leerkracht en wil graag dat ik ook een papiertje haal. De keuze om weer te gaan studeren kwam dus niet helemaal uit mijzelf en studeren naast een fulltimebaan is best uitdagend."

Meer en beter inzicht in wat kinderen kunnen

"Maar los van wat praktische bezwaren is het inhoudelijk écht een interessante opleiding. Vooral het semester waarin we de ontwikkeling van het kind hebben behandeld heeft m’n ogen geopend. Ik heb veel beter geleerd om objectief te kijken. Zo had ik aan het begin van het schooljaar een ongemotiveerd meisje waar ik heel erg als leraar bovenop zat. Ze moest meedoen, ze moest luisteren, ze moest haar werk afkrijgen. Door wat ik leerde tijdens mijn studie ben ik het gesprek aangegaan met haar ouders en vorige leerkrachten. Daaruit bleek dat ze het schoolwerk eigenlijk heel moeilijk vond en snel afgeleid is. Ik heb haar vooraan in de klas gezet en haar wat meer ruimte gegeven en ze is echt enorm opgebloeid.

Deze studie geeft me meer en beter inzicht in wat kinderen kunnen, wat ik kan en hoe ik hen kan helpen. Ik voel me zelfverzekerder en kan wat ik bedoel beter overbrengen. Naar kinderen, ouders en collega’s."

Meer informatie over de Ad PEP

Lijkt de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional iets voor jou? Je leest er alles over op deze website of meld je aan voor de informatiebijeenkomst.