Studente Manon Weltman over Ad PEP: "Precies wat ik nodig heb"

ad pep manon

Manon Weltman is student op onze associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP). Ze deelt graag haar ervaringen met je en vertelt waarom ze voor de Ad PEP heeft gekozen.

“Het was eigenlijk nooit de bedoeling dat ik zo lang in de kinderopvang zou werken, maar voor je het weet ben je zestien jaar verder. Toch kriebelde het al even. Ik wilde wel meer verantwoordelijkheden, wat meer leidinggeven,  collega’s op pedagogisch niveau coachen. Na het volgen van een online open avond over de studie pedagogisch educatief professional wist ik het zeker: deze studie is precies wat ik nodig heb.

Enthousiaste reacties

Op mijn werk werd er gelijk enthousiast gereageerd. Door veranderende eisen vanuit de overheid spring ik met de opleiding tot pedagogisch educatief professional precies in een gat waar nu vraag naar is én naar gaat komen. De wekelijkse schooldag is interessant op meerdere vlakken. Ik leer veel nieuwe dingen, en het is ook deels een opfrissing van de lesstof die ik zeventien jaar geleden kreeg. Naast theoretische lessen, over bijvoorbeeld de ontwikkeling van het kind en pedagogisch didactische ondersteuning, werken we in studiegroepen aan praktijkgerichte opdrachten en casussen. Het huiswerk kan ik vaak ook op mijn werk doen, bijvoorbeeld als ik een kind moet observeren. 

Nu ben ik nog pedagogisch professional. Straks kan ik écht met theoretische onderlegging adviezen geven aan collega’s en hen op de eigen groep coachen.”

Manon Weltman
Student Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Wil je meer weten?

Bekijk de website of meld je aan voor de informatiebijeenkomst