Marokkaanse collega's op bezoek op de Marnix Academie

internationalisering marokko

Op 17 en 18 oktober ontvangt de Marnix Academie twee collega’s van de pabo-opleiding uit de Marokkaanse stad Tanger. Zij bezoeken de Marnix Academie en nemen een kijkje op een Nederlandse basisschool.

Samenwerking met Marokkaanse collega’s  

Het bezoek van de collega’s uit de Marokkaanse stad Tanger is een vervolg op een eerder bezoek van de Marnix Academie aan Marokko. Begin juli bezochten Nicole Poulussen (coördinator Internationalisering) en Abdoellah Ghzili (docent Godsdienstige en Levensbeschouwelijke Vorming) het land al met als doel de samenwerking te versterken. Toen verkenden zij de mogelijkheden voor een nieuwe samenwerking met de pabo in Tanger en Tétouan in Marokko (Centre Régionale des Métiers de l'Education et de la Formation Tanger Tétouan Al Hoceima).

We zijn erg blij om de Marokkaanse collega’s nu in Utrecht te kunnen verwelkomen. Het bezoek draagt verder bij aan ons duurzaam partnerschap. Er worden ervaringen uitgewisseld en vragen gesteld. We kunnen dan ook veel van elkaar leren!

Internationalisering op de Marnix Academie

De Marnix Academie is een hogeschool met aandacht voor wereldburgerschap. Dit vloeit voort uit de identiteit van de Marnix Academie. We willen studenten opleiden die oog hebben voor de wereld om hen heen. Daarom is de Marnix Academie onder andere heel actief op het terrein van internationalisering.

Lees hier meer over internationalisering

werkbezoek marokko
- Abdoellah Ghzili (opleidingsdocent GLV) en Nicole Poulussen (coördinator Internationalisering) op werkbezoek in Marokko, juli 2022