Help! Welke master past bij mij?

welke master na pabo lerarenopleiding Marnix

Stel, je bent net afgestudeerd aan de pabo, maar eigenlijk nog niet uitgestudeerd. Of je bent al een paar jaar werkzaam als docent in het onderwijs en toe aan verdieping, in je werk of in jouw rol als docent of leraar.

Herkenbaar? Dan kun je natuurlijk een master volgen die deze verdieping geeft. Maar voor welke master kies je dan? In dit blog geven we tips en meer informatie over onze masters, zodat het maken van een keuze makkelijker wordt.

Stel jezelf deze vragen

Net als bij het kiezen van een bacheloropleiding, moet je bij de keuze voor een masteropleiding goed naar jezelf kijken. Stel jezelf een paar kritische vragen:

  • Zijn er bepaalde vaardigheden die ik wil ontwikkelen?
  • Waarom wil ik een master volgen?
  • Welke vakken of specialisaties vind ik leuk? 
  • Waar kan of wil ik nog in doorgroeien? 
  • Welke uitdagingen of struikelblokken zie ik momenteel in mijn eigen school?

Dit soort vragen helpen je verder om wat meer inzicht te krijgen in je wensen, vaardigheden en in jezelf natuurlijk. 

Voorlichting over de masters

Tijdens onze voorlichtingen gaan we hier verder op in. Dus schrijf je in voor de voorlichting die je aanspreekt.

 

"Ik ben altijd op zoek naar hoe het anders of beter kan – daar sluit de master Leren en Innoveren goed op aan!"
Paula Elbertse, Lerares basisschool

 


 

Verschillende masters: welke past bij jou?

Omdat we de vraag ‘welke master past bij mij?’ vaker krijgen, vertellen we je hier alvast wat meer over onze masters. Zo krijg je alvast een beeld van wat elke master inhoudt. 
De Marnix Academie biedt in Utrecht 5 verschillende masteropleidingen aan. We verzorgen deze samen met andere opleidingspartners. Hierdoor bundelen we alle expertise. 

Dit zijn onze masters:

Master Passend Meesterschap

Met de Master Passend Meesterschap ontwikkel je je eigen visie en word je expert in leergedrag en inclusie. Omgaan met gedragsvraagstukken, differentiëren, inclusief onderwijs en activerende didactiek zijn belangrijke begrippen. Met deze opleiding kun je een verdieping aanbrengen in je vak. Of leg je als beginnende docent een stevige basis onder je leraarschap en je onderwijsloopbaan.

Master Onderwijs en Technologie

De masteropleiding Onderwijs enTechnologie bereidt je voor op de expertrol voor het gebruik van technologie in het onderwijs. Deze rol kun je vervullen binnen één locatie op school of voor meerdere scholen, opleidingen of vestigingen. Je ontwikkelt een visie op leren, onderwijs en technologie en ontwikkelt zowel theoretische en praktische kennis. Je leert hoe je gepersonaliseerd of gedifferentieerd leren mogelijk maakt met behulp van (adaptieve) leeromgevingen. 

Master Leren en innoveren

Bij de masteropleiding Leren en Innoveren ontwikkel je de kunde om in een vernieuwingsproces een centrale rol te vervullen. Als teacher leader ben jij degene die ten behoeve van onderwijsvernieuwing een praktijkanalyse uitvoert, de schoolvernieuwingsvraag verheldert en concretiseert. Je adviseert het management en treedt op als projectleider. Bij vernieuwing van onderwijs begeleid je je collega’s en ben je het aanspreekpunt voor het management. Deze masteropleiding sluit het beste aan wanneer je al een aantal jaar werkervaring hebt. 

Educational Leadership (voor schoolleiders)

Voor schoolleiders die zich verder willen professionaliseren, bieden we de Master Educational Leadership aan. Deze master biedt naast theoretische verdieping ook onderzoeksvaardigheden om je op te leiden tot onderzoeksmatig schoolleider. Je leert het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten. Centraal in de opleiding staat de onderzoekende schoolleider, die leiding kan geven aan een school met een onderzoeksmatige cultuur. 

Een masteropleiding geeft verdieping

Welke opleiding het beste bij je past hangt af natuurlijk af wat je leuk vindt. Maar ook de loopbaanfase waarin je zit, je rol of functie, maar ook zeker van je motivatie, beschikbare tijd, je wensen en persoonlijke ambitie. Het volgen van een masteropleiding geeft in elk geval veel verdieping en vormt een basis voor je verdere onderwijsloopbaan. 

Waarom zou je een master bij de Marnix Academie volgen?

We werken samen met verschillende hogescholen

Mogelijkheid om de lerarenbeurs aan te vragen

Persoonlijke begeleiding van docenten

Je brengt de theorie direct in de praktijk

Centraal gelegen in Utrecht

Je leert van een diverse groep onderwijsprofessionals (po/vo/mbo/hbo)

 

Aan de slag met een master? Kom naar de voorlichting!

Er zijn voor iedere master aparte online voorlichtingen. Lees meer over de masters en meld je aan voor een voorlichting.