'Driejarige pabo geeft mij extra uitdaging'

Marielle Gaalswijk

Marielle Gaalswijk is eerstejaarsstudent op de Marnix Academie. Zij koos heel bewust voor de Driejarige pabo. In deze opleiding speelt onderzoek doen een grote rol. We vroegen Marielle waarom ze de keuze maakte voor de Driejarige pabo.

Waarom koos jij voor de Driejarige pabo in plaats van de reguliere pabo?

"Ik heb me in eerste instantie georiënteerd op de reguliere pabo. Maar na de meeloopdag kwam ik tot de conclusie dat ik wat meer uitdaging wilde. Toen ik ging kijken bij de Driejarige pabo werd ik daar enorm enthousiast van. Met een communicatie-propedeuse op zak, leek het ontwerpen van lessen mij ontzettend leuk."

Wat vind je sterk aan de Driejarige pabo 'Research & Design in het onderwijs'?

"Ik ben er heel blij mee dat je als driejarige pabo-student twee dagen stage loopt. Hierdoor heb je genoeg tijd om de dingen die je leert op de Marnix Academie uit te proberen in de praktijk. Ook heb je voldoende ruimte voor het onderzoek dat je gaat doen. Ik vind de samenwerking tussen de studenten en docenten tijdens de ateliers heel fijn. Je kunt al je vragen stellen en de docenten denken mee hoe je jouw onderzoek naar een hoger niveau kunt brengen."

Zou je de Driejarige pabo aanraden aan anderen?

"Ik zou de opleiding aanraden als je het leuk vindt om je helemaal vast te bijten in een onderwerp. Tijdens de opleiding ga je namelijk verschillende onderzoeken doen. Het is belangrijk dat je je hiervoor kunt blijven motiveren. Als je onderzoek doen niet leuk vindt dan is deze opleiding niet voor jou weggelegd."

Lees hier meer over de Driejarige pabo |  Bezoek onze open dag!