Drie vragen over de Driejarige pabo

Dasha van Ee

Dasha van Ee is in september begonnen met de Driejarige pabo 'Research & Design in het onderwijs'. De Driejarige pabo is een ándere pabo, speciaal voor studenten met vwo-denkniveau. Waarom zou je kiezen voor de Driejarige pabo? We vroegen het eerstejaarsstudent Dasha!

1. Waarom koos jij voor de Driejarige pabo in plaats van de reguliere pabo?

"De Driejarige pabo heb ik vooral gekozen voor de extra uitdaging. Je leert namelijk niet alleen hoe je een goede leraar basisonderwijs wordt, maar ook hoe je onderzoek doet en zelf onderwijs ontwerpt. Het werken binnen de Research & Design-ateliers leek mij erg interessant. In de ateliers staat steeds een ander onderwijsthema centraal. Je verdiept je in de theorie en doet praktisch onderzoek. Dit combineer je met het ontwikkelen van onderwijs.
Het is mooi meegenomen dat deze pabo een jaar tijdswinst oplevert!"

2. Wat vind je sterk aan de Driejarige pabo?

"Ik ben vooral heel blij met het werken binnen de Research & Design-ateliers. Samen met medestudenten kijken naar het onderwijs in al haar facetten is enorm leerzaam en leuk! Ik vind het ook sterk dat er voldoende ruimte is om bezig te zijn met je eigen interesses op het gebied van onderwijs. Je kunt zelf kiezen waar je je in wilt verdiepen. Daarnaast loop je twee dagen stage. Dat vind ik heel fijn!" 

3. Zou je de Driejarige pabo aanraden aan anderen?

"Ik zou de opleiding zeker aanraden! Tegelijkertijd ben ik wel van mening dat deze opleiding niet voor iedereen is weggelegd. Aangezien de Driejarige pabo een jaar korter duurt dan de reguliere pabo is de werkdruk een stuk groter. Daar moet je op bedacht zijn. Je moet verder een nieuwsgierige houding hebben, goed kunnen samenwerken en het doen van onderzoek leuk vinden."

Lees meer over de Driejarige pabo van de Marnix Academie