Inschrijven pabo zij-instroom

Heb je de Wiscattoets al behaald? Begin dan hieronder bij Stap 2. Heb je nog geen Wiscattoets behaald, dan start jouw inschrijving bij Stap 1.

Stap 1. Wiscattoets en toesturen aanvraagformulier

De eerste stap van het inschrijfproces voor het zij-instroomtraject is het behalen van de Wiscattoets. Ook ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk het aanvraagformulier voor het geschiktheidsonderzoek.

Download het aanvraagformulier geschiktheidsonderzoek

Inschrijven Wiscattoets

Kies hieronder een geschikte datum en schrijf je in voor de Wiscattoets.

De toets wordt afgenomen op de Marnix Academie locatie Vogelsanglaan 1 in Utrecht

Stap 2. Inschrijven geschiktheidsonderzoek

De volgende stap in het inschrijfproces is het inschrijven voor het geschiktheidsonderzoek. Aan de hand van dit onderzoek brengen wij in beeld of jij als zij-instromer direct voor de klas kan staan of dat je een korte scholingsperiode nodig hebt voor je zelfstandig voor de klas kan staan. Het is mogelijk om het geschiktheidsonderzoek op eigen titel aan te vragen. Je hebt dan een goede indicatie voor je geschiktheid. Je kunt echter pas met het onderwijs op de Marnix Academie starten als je werkzaam bent op een school.

Download het aanvraagformulier geschiktheidsonderzoek

N.b. Stuur (indien al behaald) een kopie van het resultaat van de Wiscattoets mee met het aanvraagformulier

Uitslag geschiktheidsonderzoek en vervolg

Na het behalen van de Wiscattoets, kan je verder met de overige onderdelen van het geschiktheidsonderzoek. Het eerstvolgende onderdeel is dan het uitvoeren van de schriftelijke beroepspraktijkgerichte opdrachten (BPO). Na aanmelding voor de Wiscattoets of, indien je deze toets reeds eerder hebt behaald, aanmelding voor het geschiktsonderzoek, ontvang je een mail waarin de datum voor dit onderdeel kenbaar wordt gemaakt. Het portfolio lever je in principe een dag vóór deelname aan de BPO aan.

Streven is om de overige onderdelen binnen 4 weken na de BPO af te ronden. Of dit haalbaar is, is afhankelijk van de drukte op het moment van inschrijving, de beschikbaarheid van opleidings- en veldassessoren en de mogelijkheden van scholen voor het inplannen van de praktijklessen. Heb je een andere planning in gedachten, dan horen wij dat graag, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Binnen 3 werkdagen na de praktijkles/het reflectiegesprek hoor je of je een geschiktheidsverklaring krijgt. De eindbeoordeling ontvang je een dag vóór jouw eindgesprek met de assessoren. Je ontvangt dan ook links voor het aanmelden voor de scholing voor zij-instromers op de Marnix Academie.


Vragen?

Heb je vragen over het inschrijfproces?

Neem dan gerust contact op met ons servicebureau

 

Trajectverloop

Om je te helpen bij het plannen van jouw geschiktheidsonderzoek, vind je hieronder een schematische weergave van de stappen die je moet nemen en de start van de scholing. Wens je overleg over een voor jou haalbare planning? Neem dan contact met ons op via zij-instroom-moc@hsmarnix.nl.

Wiscat Pabo   Beroepspraktijkgerichte opdrachten (BPO) Afronding
geschiktheidsonderzoek
Start scholing
dinsdag 14 mei 2024 19.00-21.00 uur dinsdag 21 mei 2024 18.45-21.30 uur juni september 2024
dinsdag 4 juni 2024 19.00-21.00 uur dinsdag 11 juni 2024 18.45-21.30 uur september februari 2025
dinsdag 25 juni 2024 19.00-21.00 uur dinsdag 2 juli 2024 18.45-21.30 uur september februari 2025