Pabo lerarenopleiding basisonderwijs (voltijd)

In de voltijd pabo lerarenopleiding bij de Marnix Academie leer je in vier jaar tijd hoe je als een zelfverzekerde leraar voor de klas komt te staan. Je wordt goed voorbereid op het beroep. We besteden namelijk veel aandacht aan de praktijk en bij ons kun je rekenen op een persoonlijke aanpak.

De beste pabo lerarenopleiding van Utrecht

Krijg jij energie van kinderen? Wil je ze graag leren rekenen en schrijven, maar ze ook voorbereiden op een toekomst waarin ze respect hebben voor elkaar en hun omgeving? Dan is de pabo lerarenopleiding op de Marnix Academie in Utrecht iets voor jou! Bij ons kun je kiezen uit twee varianten: de pabo en de Driejarige pabo 'Research & Design in het onderwijs'. Onze lerarenopleiding is geaccrediteerd door de NVAO.

Ga jij voor kwaliteit én gezelligheid? Dan ben je bij de Marnix Academie aan het juiste adres. Onze pabo studenten geven aan dat ze heel tevreden zijn over de opleiding en blij worden van de sfeer binnen de hogeschool. Van de studenten zou 89 procent onze pabo opleiding aanraden aan anderen (NSE 2021 bachelor voltijd). We zijn niet voor niets de beste pabo van de provincie Utrecht!

Eenmaal afgestudeerd ben je vrijwel zeker van een baan. Het basisonderwijs zit namelijk te springen om goede leerkrachten. Sta je eenmaal voor de klas dan ben je natuurlijk nog niet uitgeleerd. Bij ons kun je dan ook terecht voor nascholingscursussen, post-hbo-opleidingen en hbo-masteropleidingen.

Waarom de Marnix Academie?

  • Beste pabo van provincie Utrecht
  • Centrale ligging in Nederland en goed bereikbaar
  • Prettige, persoonlijke sfeer
  • Partner van 350 basisscholen
  • Individuele studiebegeleiding
  • Buitenlandse stage mogelijk

Jouw toekomst als juf of meester na de pabo

Het beroep van juf of meester is een afwisselend en aantrekkelijk beroep. Niet alleen geef je les in verschillende vakken, je bent ook pedagoog. Je helpt kinderen in hun leerproces en in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook ga je in gesprek met ouders over de voortgang van hun kind, stem je je werk af met je collega’s en denk je na over vernieuwingen in het onderwijs. Zodat ieder kind het onderwijs krijgt waar hij recht op heeft. Onze voltijdopleiding bereidt je hier optimaal op voor.

Wil je alvast een inkijkje in het leven van een pabo-student? Bekijk dan onderstaande video!

 

 

Studie in cijfers

Wil jij weten hoe onze pabo opleiding 'scoort' in vergelijking met andere lerarenopleidingen? Hieronder vind je cijfers van pabo lerarenopleiding van de Marnix Academie vergeleken met landelijke gemiddelden. De cijfers zijn voor een groot deel gebaseerd op wat studenten hebben aangegeven in de Nationale Studentenenquête. Hoeveel eerstejaars zijn er? Hoeveel daarvan stroomt door naar het tweede jaar? Hoeveel uur per week word je door je docent begeleid? Ook vind je meer over het aantal studenten dat binnen 5 jaar het diploma haalt, het aantal dat doorstudeert en het arbeidsmarktperspectief van deze opleiding.

Bekijk de cijfers

Meer weten over Studie in cijfers? Kijk op de website van Studiekeuze123.

Unesco

De Marnix Academie is lid van het UNESCO-scholennetwerk. Wij zijn een van de vijf UNESCO-scholen binnen het hbo in Nederland. Tijdens jouw studie op de Marnix Academie komen de UNESCO-thema’s, zoals wereldburgerschap, duurzaamheid, mensenrechten en interculturele communicatie, structureel aan de orde.

Het scholennetwerk is onderdeel van de Verenigde Naties dat als taak heeft wereldvrede te bevorderen door middel van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.