Woensdag 6 oktober: één jaar MuziekopleidersAkkoord! Kom je ook?

MMIDK

Op 6 oktober staat Méér Muziek in de Klas vanuit het HKU Utrechts Conservatorium stil bij één jaar MuziekopleidersAkkoord met online activiteiten voor pabo- en conservatoriumstudenten, professionals binnen de opleidingsinstituten, het onderwijs en partners.

Het programma op woensdag 6 oktober

Studentenblok: 9.00 tot 11.00 uur (live gestreamd, plenair en break-outs)
Doelgroep: studenten pabo, studenten Docent Muziek conservatorium, studenten BA Muziek conservatorium met interesse in educatie en pas afgestudeerde leerkrachten en vakleerkrachten.

De dag begint met het studentenblok tussen 9.00 en 11.00 uur waarin wordt besproken wat het MuziekopleidersAkkoord inhoudt en wat het voor studenten betekent. Studenten kunnen oa. meedoen aan een online muziekworkshop van Jeroen Schipper waarin ze kennis maken met zijn liedjes die gericht zijn op interactie en de muzikale ontwikkeling van kinderen en een workshop van singer-songwriter en muziekdocent Ravenna Moscoso over hiphop en rap. Als klapstuk trapt de band De Staat een nieuwe studentenchallenge af. Deze challenge draait om popmuziek en stimuleert pabo- en conservatoriumstudenten om kennis te maken met elkaar en gebruik te maken van elkaars expertise.

Rondetafelgesprek: 12.00 tot 14.00 uur (live gestreamd, plenair)
Doelgroep: docenten, coördinatoren, management en bestuur pabo’s en conservatoria, (vak)leerkrachten, schoolleiders en bestuurders PO, partners MuziekopleidersAkkoord.

Tijdens het rondetafelgesprek worden mooie samenwerkingsprojecten tussen pabo’s en conservatoria besproken en zoomen we in op het effect hiervan op de opleidingen, studenten, het onderwijs en de leerlingen. Inspirerende voorbeelden komen aan bod en er klinkt muziek! Ook worden resultaten besproken die in het kader van kennisontwikkeling zijn geboekt binnen de thema’s Vakintegratie, Muziek- en onderwijstechnologie en Stagebegeleiding, en de kennisdeling met onze collega’s in het Caribisch gebied. 

Verdiepingsblok: 15.00 tot 17.00 uur (live gestreamd, plenair en break-outs)
Doelgroep: Doelgroep: docenten, coördinatoren, management en bestuur pabo’s en conservatoria, (vak)leerkrachten, schoolleiders en bestuurders PO, partners MuziekopleidersAkkoord.

De input die is opgehaald uit het rondetafelgesprek wordt in dit blok verder uitgediept. In break-outs praten we verder door over de verschillende goede voorbeelden. Hoe kunnen we van elkaar leren? Ook gaan we dieper in op de thema’s Vakintegratie, Muziek- en onderwijstechnologie en Stagebegeleiding.

Lees meer over het programma en schrijf je in

MMIK