Officiële opening nieuwe opleiding Pedagogisch Educatief Professional

Wethouder Anke Klein met confetti op het podium

“Je bent moediger dan je gelooft. Sterker dan je eruit ziet en slimmer dan je denkt”

Met deze uitspraak van Winnie de Poeh als thema ontvingen vandaag ruim 40 studenten van de nieuwe opleiding een hartelijk welkom op onze locatie aan de Vogelsanglaan in Utrecht.

Na een welkomstwoord door Michelle Overman en Martine van Schaik, opleidingscoördinatoren, werd de opleiding officieel geopend door Anke Klein, wethouder onderwijs van de gemeente Utrecht. Daarna was het woord aan Ron de Bakker, opleidingsmanager Marnix Academie, Mirjam Companjen, directeur bestuurder Eigen & Wijzer en Annefieke Prins, adviseur onderwijs, kwaliteit en innovatie van stichting PCOU, (speciaal) basisonderwijs in Utrecht. Tijdens een gezamenlijke lunch maakten de studenten kennis met elkaar en hun studiecoaches, waarna in kleine groepjes een rondleiding door het gebouw volgde. Ook ontvingen de studenten ter plekke hun collegekaart en mochten ze een voor een op de foto. Na een kennismaking met elkaar in de mentorgroep werd de dag feestelijk afgesloten met een gezamenlijk drankje in het restaurant. 

Gelijke kansen en diversiteit

De opleiding is een tweejarige associate degree (Ad) opleiding in deeltijd met een wettelijk erkend hbo-diploma. Hiermee speelt de Marnix Academie in op de groeiende behoefte aan professionals die vanuit een pedagogische én didactische invalshoek bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 14 jaar. In de opleiding ligt de focus op het thema ‘gelijke kansen en diversiteit’, een maatschappelijk actueel thema. Studenten krijgen onderwijs dat gericht is op het stimuleren en creëren van gelijke kansen op ontwikkeling voor ieder kind, zowel binnen de kinderopvang als op school. 

Beeld: op het podium wethouder Anke klein