Miranda Timmermans wordt lector Samen Opleiden en Professionaliseren

Miranda Timmermans, lector Samen Opleiden en Professionaliseren (Foto: Bureau Duizenddingen)

Per 1 mei start Miranda Timmermans als lector Samen Opleiden en Professionaliseren. Hiermee krijgt het partnerschap van de Marnix Academie en Partners in Opleiding en Ontwikkeling vier jaar lang een extra stimulans. Het is een nieuw lectoraat.

De lector en de kenniskring hebben als opdracht het samen opleiden in de school en het partnerschap als ‘community of learners’ door middel van onderzoek te versterken.  In de nog samen te stellen kenniskring participeren collega’s uit het partnerschap en de Marnix Academie. Het lectoraat maakt deel uit van het Marnix Innovatiecentrum (MIC).

Met de komst van Miranda halen we een enthousiaste en ervaren lector binnen. Miranda werkt sinds 2014 als lector Leerkracht bij pabo Avans Hogeschool, waar ze samen met haar kenniskringleden onderzoek doet naar leren en opleiden binnen partnerschappen. Ze is in 2012 gepromoveerd op een onderzoek naar de kwaliteit van de opleidingsschool.

Naast haar lectorschap werkt ze als zelfstandige met o.a. opdrachten voor het platform SO&P (ontwerpnetwerk samenhangend curriculum, mede-ontwikkelaar kwaliteitskader en peer review, begeleider aspirant partnerschappen) en is ze voorzitter van de Dus-I commissie Peer Review (Dienst Uitvoering Subsidies – o.a. beoordeling aanvragen aspirant opleidingsscholen) . Daarnaast is Miranda voorzitter van Velon, Vereniging Lerarenopleiders Nederland.

Foto: Bureau Duizenddingen.