De week van het Partnerschap

Dit is POO

Ieder jaar vindt de Partnerscholendag plaats voor onze Partners in Opleiding en Ontwikkeling (POO). Dit is een samenwerkingsverband tussen partnerscholen en de Marnix Academie.

Op deze dag komen schoolopleiders en relatiebeheerders op de Marnix Academie om kennis te delen en de verbinding met elkaar op te zoeken. Dit jaar waren we vastberaden om het evenement door te laten gaan en hebben we het in een ander jasje gegoten: een online variant. Hiermee hebben we compleet out-of-the-box gedacht en wat bleek dat een succes!

Dit is POO

We creëerden het praatprogramma ‘Dit is POO’: dé liveshow voor schoolopleiders van 12 t/m 15 april. Iedere dag zonden we van 16.30 uur tot 17.15 uur een nieuwe aflevering uit. In onze afleveringen werd ingegaan op de thema’s formatief evalueren, leerrijke verbindingen, autonomie ondersteunend opleidersgedrag en nieuwe manieren van leren. Joep Stassen, onze vakkundige host, schoof tijdens de afleveringen aan tafel met experts, studenten en schoolopleiders om deze thema’s te doorgronden. De inhoudelijke gedeeltes werden halverwege de afleveringen afgewisseld met een leuke intermezzo. Een vox-pop filmpje, liveoptreden van onze Marnix-huisband, vlog en een column passeerden de revue. ‘Dit is POO’ was niet alleen een informatieve show, maar ook bruisend! We hebben al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen van onze kijkers.

“Wat een goed en interessant initiatief deze liveshow voor schoolopleiders.” – Marjolein

“Wat ontzettend een waanzinnig goed en leuk initiatief! Ik heb heerlijk zitten kijken naar Dit is POO en heb er veel van opgestoken. Groot compliment!! Ik kijk nu al uit naar morgen.” – Kiki

“COMPLIMENTEN!!! Goede boodschap, mooie inhoud en topvorm.” -  Henny

 

Wat gebeurt er verder? 

De besproken thema’s in de liveshows zijn waardevol en een aanzet om de discussie op gang te brengen bij de schoolopleiders, mentoren en relatiebeheerders binnen het partnerschap. Ze worden dan ook ingezet als gespreksonderwerpen tijdens bijvoorbeeld mentorentrainingen, en diverse (werkgroep)overleggen. 

Heb je één of meerdere aflevering gemist? Kijk dan terug op de website van marnixpartnerschap.