Webinar ‘Onderwijs aan vluchtelingenkinderen in het primair onderwijs’ | 30 mei

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn ook merkbaar in ons land. De huidige situatie brengt nieuwe leerlingen naar het Nederlandse onderwijs. Het is niet gek dat dit vragen oproept bij scholen: Hoe kun je deze kinderen het best ondersteunen? Hoe bereid ik mijn team en klas voor? Hoe heb ik oog voor alle zaken die spelen rondom het kind en de ouders?

Om scholen van tips en advies te kunnen voorzien en wegwijs te maken in de wereld van onderwijs aan vluchtelingenkinderen, organiseren we op maandag 30 mei van 19.30 tot 21.00 uur een gratis webinar. We behandelen verschillende stappen van het instap-routeboekje voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen en nemen je mee in het proces van het voorbereiden van het team tot het onderwijs aan het kind en de hulp daaromheen. In dit webinar delen we kennis aan de hand van recente publicaties en ervaring die is opgedaan in de praktijk van de opleiding Specialist nieuwkomersonderwijs van het Marnix Onderwijscentrum. Ook is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. 

De webinar wordt gegeven door opleidingsdocenten en onderwijsadviseurs: Annette Bouwman, Ada van Dalen en Anette de Groot. 

Webinar onderwijs aan vluchtelingenkinderen

 

Aanmelden webinar

naam
Waar ben je werkzaam?
Mogen we je in de toekomst benaderen met informatie over ons aanbod en webinars/voorlichtingen?