Pabo Voltijd » Praktische informatie » Inschrijven

Wil je je aanmelden voor het komend collegejaar? Je aanmelding bestaat uit vier stappen:

  1. Inschrijving via Studielink
  2. Verplichte studiekeuzecheck*
  3. Verplichte instroomtoetsen voor mbo en havo*
  4. Inschrijving wordt definitief

*Afhankelijk van het moment van aanmelden kunnen stap 2 en 3 in omgekeerde volgorde plaatsvinden.

Studielink

Inschrijven doe je direct online via studielink.nl. Met Studielink meld je je in één keer aan bij zowel de Marnix Academie als DUO.

Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink word je uitgenodigd voor de verplichte studiekeuzecheck. Je maakt dan kennis met de studie en het beroep van leraar. Samen met docenten bespreek je of de keuze voor de pabo en de Marnix Academie de juiste is. De studiekeuzecheck bestaat uit vier activiteiten:

  • Je bezoekt voorafgaand aan de studiekeuzebijeenkomst minimaal een dagdeel een basisschool. Je maakt een verslag aan de hand van vragen die je vooraf krijgt.
  • Voor de bijeenkomst bij de Marnix Academie bereid je een presentatie voor rondom het onderwerp 'inspiratie': wie of wat inspireert jou?
  • Je maakt vragen over een tekst die je vooraf krijgt toegestuurd.
  • Je hebt een studiekeuzegesprek met een docent van de Marnix Academie. 

Aan het eind van de dag krijg je een studiekeuzeadvies. Dit advies kan eventueel leiden tot een nader gesprek met de studentendecaan van de Marnix Academie. Samen met de studentendecaan onderzoek je dan of de pabo op de Marnix Academie een goede keuze voor je is. 

De studiekeuzecheck wordt dit jaar op een aantal momenten georganiseerd. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk na je aanmelding wordt uitgenodigd.

Toelatingstoetsen mbo en havo

Zit jij nu op het mbo of doe je dit schooljaar havo-eindexamen en wil jij naar de pabo? Dan moet je aan kenniseisen voldoen. Om toegelaten te kunnen worden tot de pabo, moet je aantonen over voldoende kennis te beschikken van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Na je aanmelding ontvang je informatie over deelname aan de toelatingstoetsen.

Definitieve inschrijving

Na de verschillende stappen wordt jouw inschrijving definitief. In juni ontvang je informatie over de boekenlijst, algemene mededelingen over de start van de opleiding en informatie over de wijze waarop je het collegegeld moet betalen.