Pabo Deeltijd » Praktische informatie » Informatie voor nieuwe studenten

Van harte welkom bij de Marnix Academie!

Je hebt je via Studielink aangemeld voor onze lerarenopleiding basisonderwijs (pabo). Voordat je echt kunt starten met je studie, is het van belang dat de inschrijving wordt voltooid. Op deze pagina's vind je een stappenplan om je inschrijving definitief te maken.

Behalve de voorwaarden voor inschrijving, vind je informatie over de kosten van de studie.

Een uitgebreide beschrijving van de studie, de gang van zaken en de rechten en plichten van studenten en de Marnix Academie vind je in de Studiegids, de Onderwijs- en examenregeling (OER), het studentenstatuut. Al deze documenten vind je op onze website.

Voorwaarden voor inschrijving

Je hebt je via Studielink aangemeld voor je studie aan de Marnix Academie in Utrecht. Voordat je als student kunt beginnen aan de pabo moet je inschrijving worden afgerond. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zie daarvoor de checklist hieronder:

  • Je hebt voor 23 augustus een betalingsmachtiging ingevuld via Studielink*.
  • Als je diploma niet is geverifieerd in Studielink, stuur je voor 1 augustus de Marnix Academie een gewaarmerkte kopie** van je diploma en cijferlijst.
  • Als je identiteit niet is geverifieerd in Studielink, stuur je voor 23 augustus de Marnix Academie een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie. Dit moet een origineel zijn, dat niet ouder is dan 1 maart 2020.

Heb je landelijke toelatingstoetsen pabo gedaan? Kijk dan onderaan op deze pagina wat je met de cijferlijst moet doen.

* Als je ook bij een andere hogeschool of bij een universiteit studeert en daar collegegeld betaalt, lever dan een origineel Bewijs Betaald Collegegeld in van die hogeschool of universiteit.

** Gewaarmerkt wil zeggen: een kopie van je diploma en cijferlijst met de originele stempel van de school. Indien dit niet mogelijk is, kun je van je originele diploma en cijferlijst bij de Studentenadministratie van de Marnix Academie een gewaarmerkte kopie laten maken. De Studentenadministratie is gesloten van maandag 20 juli tot 17 augustus. 

De start van het collegejaar

Start colleges 2020

Door de coronamaatregelen zal het onderwijs in het eerste semester vooral online plaatsvinden. Dat betekent dat je in kleine groepen (12-15 personen) afwisselend online college volgt en online aan opdrachten werkt, literatuur bestudeert, etc. We streven er naar dat er regelmatig ook ‘Marnixdagen’ zullen zijn waarop je fysiek onderwijs in het gebouw kunt volgen. Hoe vaak dat zal kunnen, hangt van de precieze maatregelen af. 

In ieder geval zorgen we er voor dat de start van de opleiding offline is, dus in het echt. In principe starten we op de volgende momenten:

Avondvariant: dinsdagavond 1 september
Dagvariant: vrijdag 4 september 

Jaarplanning

Bekijk hier de jaarplanning voor 2020-2021.

Jaarplanning dagopleiding

Jaarplanning avondopleiding

Boekenlijst

Boekenlijst DT- Propedeutische fase

Boekenlijst DT- Werkplek bekwaam

Boekenlijst DT- Afstudeerfase

Het is belangrijk om de boekenlijst goed door te nemen, dan kom je later niet voor verrassingen te staan. De boekenlijst beschrijft de literatuur die wij gebruiken bij colleges en toetsen op de Marnix Academie. Veel van de boeken kun je in meerdere jaren van je opleiding gebruiken.

Boekhandel Rus
Bij de aanschaf van de boeken, kun je zelf kiezen waar je dit doet. De Marnix Academie maakt al jaren gebruik van de diensten van Service Boekhandel Rus. We leveren deze service omdat bestellen via Rus voor veel studenten gemakkelijk is. Martin Rus voert de bestellingen vlot en plezierig uit. Ook krijg je 5% korting als je bij je bestelling je studentnummer invult. Mocht je dit niet (meer) weten, mail dan naar info@serviceboekhandel.nl. Bestel je bij Boekhandel Rus? Zorg dan dat je bestelling voor 25 augustus binnen is om tijdige levering te garanderen.

Het boekenpakket van het Expertisecentrum Nederlands is alleen via boekhandel Rus verkrijgbaar. De boekenlijsten die nu op de website van Rus staan zijn nog verouderd.

Rus regelt zelf de financiële en administratieve afhandeling. Voor vragen: telefoonnummer 030 691 53 38 of e-mail info@serviceboekhandel.nl.

NB. De prijzen op de boekenlijst worden onder voorbehoud vermeld en kunnen dus iets afwijken.

Je kunt je boeken uiteraard ook ergens anders bestellen. Let op dat je de juiste druk of versie van een boek bestelt.

Collegekaart en faciliteitenkaart

Als je studeert aan de Marnix Academie krijg je twee kaarten met het formaat van een bankpas: een collegekaart en een faciliteitenkaart.

Collegekaart

Als je aan alle voorwaarden voor inschrijving hebt voldaan, wordt er een collegekaart voor je aangemaakt. Vanaf het moment dat je de kaart in je bezit hebt, moet je de kaart op school altijd bij je hebben. Om aan onderwijs of tentamens deel te kunnen nemen, ben je verplicht je collegekaart te kunnen laten zien. Bij tentamens moet je daarnaast ook een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Bij toetsen en tentamens wordt naar de collegekaart gevraagd. Kun je deze niet laten zien, dan mag je de toets of het tentamen niet maken.

De collegekaart is geldig gedurende het collegejaar.

Je collegekaart geeft ook recht op kortingen bij onder meer bioscopen en boekwinkels. Een overzicht met voordelen vind je op www.studentenvoordeel.nl.

Je ontvangt één keer per collegejaar een collegekaart. Mocht je als gevolg van verlies of diefstal een vervangende kaart nodig hebben, dan wordt daarvoor € 10,- in rekening gebracht.

Op de startdag maken we een foto van je voor je collegekaart. Deze foto wordt ook opgenomen in het registratiesysteem van de Studentenadministratie en in een foto-overzicht dat onder andere voor docenten beschikbaar is.

Faciliteitenkaart

In het gebouw van de Marnix Academie wordt niet met contant geld betaald. Behalve de collegekaart ontvang je daarom een faciliteitenkaart, die je gebruikt als betaalmiddel. Je rekent er bijvoorbeeld mee af als je wilt kopiëren of printen, of koffie of thee uit een automaat koopt. Ook als je apparatuur of boeken wilt lenen, heb je de kaart nodig. In de entreehal van de Marnix Academie is een oplaadpunt, waar je door middel van een pin-transactie een bedrag op je faciliteiten kaart kunt zetten.

Je ontvangt één keer in je studietijd een faciliteitenkaart. Mocht je als gevolg van verlies of diefstal een vervangende kaart nodig hebben, dan wordt daarvoor € 10,- in rekening gebracht.

Aanpassingen aan je studie

Het is denkbaar dat er aanpassingen nodig zijn om je studie te kunnen volgen. Dat kan zijn omdat je vanwege een functiebeperking bepaalde voorzieningen nodig hebt, maar ook als je bijvoorbeeld onder de topsportregeling valt. Lees meer.

Nuttige adressen

Bezoekadres:
Marnix Academie 
Vogelsanglaan 1
3571 ZM Utrecht

Postadres:
Marnix Academie
Postbus 85002
3508 AA Utrecht

Telefoon: 030 275 34 00
E-mail: info@marnixacademie.nl
www.marnixacademie.nl

Studentenbalie
Telefoon: 030 275 35 30
E-mail: studentenadm@hsmarnix.nl

Financiële administratie
Telefoon: 030 275 34 53
E-mail: finance@hsmarnix.nl

Decaan
Telefoon: 030 275 34 48
Mail de decaan

DUO
Telefoon: 050 599 77 55 (centraal nummer)
E-mail: vragen@duo.nl 
www.duo.nl
www.studielink.nl

Toch niet studeren?

De inschrijving geldt voor één collegejaar. Het collegegeld wordt voor één heel collegejaar betaald (in één keer of in termijnen).

Annuleren van de inschrijving

Als je toch besluit om niet te gaan studeren, moet je je vóór 1 september zelf uitschrijven via Studielink. De Studentenadministratie verwerkt je uitschrijving. Mocht je vragen hebben over het annuleren van je inschrijving, neem dan contact op met de Studentenadministratie.