Programma open dag voltijd pabo

Als je de open dag van de Marnix Academie bezoekt, maak je kennis met het gebouw, maar vooral met de studenten en docenten. Zij bepalen de sfeer tijdens de opleiding. Zij zijn er om al jouw vragen te beantwoorden.
Bekwaam, betrokken en bevlogen zijn onze kernwoorden en je ontdekt tijdens de open dag waar die woorden voor staan.

Je kunt één gast (bijvoorbeeld een ouder, vriend of vriendin) meenemen naar de open dag. Je hoeft bij het aanmelden niet aan te geven of je iemand meeneemt. Komt er iemand met je mee die zelf geïnteresseerd is in de pabo en/of de Marnix Academie, dan is het handig als hij of zij zich zelf ook aanmeldt. 

De eerstvolgende open dag is op zaterdag 19 maart.

Open dag pabo

Je open dag begint altijd met een korte presentatie in onze collegezaal. Daar hoor je over de Marnix Academie, onze kijk op basisonderwijs en wat dat betekent voor de manier waarop we jouw opleiding aan de pabo hebben vormgegeven. Zowel de reguliere pabo als onze driejarige pabo. Meer weten over onze Associate Degree? Ook dat kan tijdens deze open dag.
Daarna ga je langs de onderwijspleinen waar jij de informatie vindt waar jij naar op zoek bent. We hebben de informatie verdeeld over pleinen met onderstaande thema's:

  • Kiezen. Kies jij voor het onderwijs? Wat maakt het basisonderwijs aantrekkelijk en is het zoals jij het in je hoofd hebt? En als je kiest voor het onderwijs, kies je dan voor de pabo, of voor onze Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional? Waarom zou je dan kiezen voor de Marnix Academie? En welke specialisaties kun je bij ons kiezen?
  • Praktijkleren. Een belangrijk deel van je opleiding vindt plaats in de praktijk. Daarom noemen wij de stage praktijkleren. Op dit plein vertellen studenten en docenten, maar ook mentoren van basisscholen, over het prakijkleren. Hoe je groeit vanaf je allereerste kennismaking in de klas, tot je laatste praktijkdag in het vierde jaar. Maar ook wij het praktijkleren hebben geregeld.
  • Starten. Wat komt er allemaal bij kijken als jij wilt starten bij de Marnix Academie? Op dit plein hoor je over de toelatingstoetsen, het introkamp en de startweek. Maar je kunt ook in gesprek met de decaan.
  • Verdiepen. Tijdens je studie aan de Marnix Academie kun je je specialiseren. In het derde jaar kun je minors volgen en in het vierde jaar kies je een profiel dat aansluit bij jouw interesses. Ook kun je er voor kiezen om je te verdiepen in onderwijs over de landsgrenzen heen. Bijvoorbeeld door in het buitenland te studeren of stage te lopen. Wil jij je na je studie nog verder specialiseren, dan kun je een van onze masteropleidingen volgen.

De starttijd is de aanvangstijd van de presentatie. De eindtijd is indicatief. Als jij korter of langer nodig hebt, is dat geen enkel probleem.

Open dag pabo