Leraar basisonderwijs minor

* Deze minor is in ontwikkeling en wordt op dit moment niet (meer) aangeboden. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Ben je op zoek naar een minor en ben je nieuwsgierig naar het basisonderwijs? Volg dan nu onze nieuwe Minor Oriëntatie op Leraar Basisonderwijs. Met deze minor oriënteer je je gedurende vijf maanden op een carrière in het basisonderwijs

In deze minor oriënteer je je op maatschappelijke, onderwijskundige, pedagogische en filosofische vraagstukken rondom basisonderwijs, én doe je praktische ervaring op in het basisonderwijs. Zo maak je kennis met verschillende rollen en taken binnen een basisschool en doe je ervaring op met lesgeven. Door de combinatie van theoretische verdieping in het basisonderwijs en de ervaring die je opdoet binnen een basisschool, krijg je handvatten om antwoorden te zoeken op relevante vraagstukken die spelen rondom basisonderwijs en kan je onderzoeken of een carrière in het basisonderwijs voor jou een goede volgende stap is.

Mocht je ervoor kiezen om na de minor de deeltijd pabo te willen volgen aan de Marnix Academie, dan zijn vrijstellingen mogelijk. De omvang van de vrijstellingen hangt af van je opleiding in combinatie met de minor. Deze minor is voor studenten in het wo en hbo, met een afgeronde propedeuse. 

Doel: oriëntatie op een carrière in het basisonderwijs.