Over Marnix » Ons gebouw

Het gebouw

Het gebouw van de Marnix Academie is centraal gelegen in een rustige wijk van Utrecht en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. De Marnix Academie beschikt over veel verschillende soorten ruimtes en faciliteiten waar je gebruik van kunt maken.

Ruimtes

Natuurlijk heeft de academie een ruim aantal leslokalen. Naast de reguliere lokalen is er een moderne collegezaal met 134 zitplaatsen en een groot podium. Je volgt hier regelmatig hoorcolleges.
Er zijn verder computerlokalen en vergaderzalen aanwezig.

In de mediatheek vind je een ruime keuze aan studieboeken, methodes, digitale tijdschriften en andere digitale bronnen. Er is zowel een samenwerkingsruimte als een stiltewerkplek, en er zijn genoeg pc’s om op te werken. Maar als je liever met je eigen laptop of tablet aan de slag gaat, kun je gebruikmaken van het wifi-netwerk in het hele gebouw.

De sportzaal beschikt naast de gebruikelijke gymfaciliteiten over een klimmuur. In deze zaal krijg je les in bewegingsonderwijs.

Je kunt op lesdagen lunchen in ons restaurant. Op dinsdag- en donderdagavond worden er ook warme maaltijden geserveerd.

Apparatuur

Bij het Servicepunt kun je allerlei audiovisuele apparatuur lenen die je nodig hebt voor je studie, zoals camera’s, laptops, voicerecorders, etc. Met de faciliteitenkaart, die je als student krijgt, kun je op diverse plekken in het gebouw printen, kopiëren of scannen.

Rookvrij

Een gezonde leeromgeving vinden wij erg belangrijk. Daarom heeft onze hogeschool sinds 1 januari 2019 een rookvrij schoolterrein. Er mag nergens op het schoolterrein gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: studenten, medewerkers, bezoekers en passanten.

Waarom een rookvrij schoolterrein?
De Marnix Academie heeft een gezonde levensstijl hoog in het vaandel staan. Wij vinden dat wij als school de verantwoordelijkheid hebben om studenten een gezonde en rookvrije leeromgeving te bieden. Daarnaast komt er een wet die ons voorschrijft het schoolterrein rookvrij te maken.

Toegankelijkheid

De Marnix Academie is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.