Over Marnix

Beste pabo in provincie Utrecht

Kwaliteit en sfeer zijn twee onmiskenbare pijlers van de Marnix Academie. Dat blijkt niet alleen uit de enthousiaste reacties van onze studenten, maar ook uit de ranglijst van Nederlandse pabo’s. In de regio Midden en Oost Nederland staat de Marnix Academie op de derde plek, na Iselinge Hogeschool in Doetinchem en Hogeschool Saxion in Deventer (Bron: Keuzegids 2021). Van onze oud-studenten zou 86% opnieuw voor de Marnix Academie kiezen. (Bron: HBO-monitor 2020)

Meer weten over onze pabo? Lees verder

De Marnix Academie in Utrecht is de grootste zelfstandige pabo van Midden-Nederland. Bij ons studeren 1300 bachelorstudenten voor leraar basisonderwijs, en werken ruim 150 medewerkers aan het opleiden van toekomstige leraren en verdere professionalisering van het onderwijs. Dat doen we met kleinschalig, praktijkgericht onderwijs in een ongedwongen en persoonlijke sfeer. Bij de Marnix is het écht zo dat de docenten hun studenten bij naam kennen. Onze docenten weten als geen ander hoe het is om voor de klas te staan, want de meesten hebben hun wortels in het basisonderwijs liggen.

De Marnix Academie is een christelijke hogeschool, waar iedereen welkom is.

Nascholing

Het Marnix Onderwijscentrum is een zelfstandig onderdeel van de Marnix Academie. Dit centrum biedt leerkrachten, onderwijsprofessionals en basisscholen een groot aantal cursussen, opleidingen en trainingen aan.

Samenwerking

De Marnix Academie is een zelfstandige hogeschool, maar werkt nauw samen met andere instellingen. Het betreft basisscholen, hogescholen en andere partners in de onderwijsketen. 

Partners in Opleiding en Ontwikkeling
De Marnix Academie heeft een partnerschap met ruim 350 basisscholen en 36 schoolbesturen. Zo zorgen we ervoor dat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten en krijgen studenten de beste begeleiding tijdens de stages.

Radiant Lerarenopleidingen
In het samenwerkingsverband Radiant Lerarenopleidingen werken negen hogescholen samen. Dat zijn zes monosectorale lerarenopleidingen basisonderwijs, te weten: Hogeschool de Kempel te Helmond, Iselinge Hogeschool te Doetinchem, iPabo in Amsterdam/Alkmaar, Katholieke Pabo Zwolle, Thomas More te Rotterdam en de Marnix Academie, aangevuld met drie lerarenopleidingen van Hogeschool VIAA te Zwolle, de Christelijke Hogeschool Ede en Driestar hogeschool in Gouda. 
Binnen Radiant Lerarenopleidingen bundelen wij kennis en kracht voor onderwijsontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. www.radiantlerarenopleidingen.nl

Penta Nova 
In de Academie voor Schoolleiderschap, genaamd Penta Nova, werkt de Marnix Academie samen met de Christelijke Hogeschool Ede, Driestar Educatief, Hogeschool VIAA, Hogeschool Inholland en Hogeschool Leiden aan opleidingen voor schoolleiders. www.pentanova.nl