Marnix Academie, pabo in Utrecht

De Marnix Academie vind je in een van de leukste studentensteden van Nederland: Utrecht. Maar liefst twintig procent van de inwoners is student. Geen enkele andere stad ligt zo centraal als Utrecht. De Marnix Academie is dan ook makkelijk te bereiken: vanaf NS station Utrecht Overvecht loop je er binnen vijftien minuten heen. Je kunt ook de bus nemen vanaf Utrecht Centraal, dat duurt ook een kwartier.

Een van de leukste studentensteden van Nederland

Wil je na een dag studeren op de Marnix Academie nog even de stad in? Met de bus of zelfs lopend ben je zo in de gezellige binnenstad. Utrecht is dankzij de aanwezigheid van onderwijsinstellingen als de Marnix Academie, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht een gezellige studentenstad. Er zijn veel studentenverenigingen, recreatieve en sportieve mogelijkheden, musea, bioscopen en uitgaansgelegenheden. De stad heeft meer te bieden dan de Domtoren en grachten; je vindt in het centrum veel terrasjes en eetcafés. Ook zijn er belangrijke musea, de Stadsschouwburg, en het muziekcentrum Vredenburg, bioscopen, film huizen en andere culturele centra.

Gracht in Utrecht

Utrecht kent veel festivals en natuurlijk evenementen als de vrijmarkt op Koningsdag en de Culturele Zondagen. Naast de Marnix Academie valt er dus nog veel meer te ontdekken.

Op kamers

Wil je op kamers gaan wonen? Begin dan ruim van tevoren met zoeken. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven bij de Stichting Sociale Huisvesting Utrecht via www.sshxl.nl, of bij een van de bemiddelingsbureaus zoals Sons Real Estate studentenhuisvesting.