Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Wat is een post-hbo-opleiding?

Post-hbo-opleidingen zijn populair! Steeds meer leraren kiezen ervoor een opleiding te volgen bij het Marnix Onderwijscentrum. 63% van alle inschrijvingen betreft een (post-hbo)-opleiding en 37% kiest voor een kortlopende cursus. Maar wat is een post-hbo-opleiding eigenlijk?

Wat is een post-hbo-opleiding?

Heb jij een afgeronde hbo-opleiding? Dan kun je doorstromen naar een post-hbo-opleiding. Je volgt dan een praktijkgerichte opleiding op hbo+ niveau. Dat betekent: wat je vandaag leert, pas je morgen toe. Leren en kenniscreatie gaan hand in hand. Er is een goede balans tussen het coöperatief leren met medestudenten en het leren van experts.

Je eigen werkplek
Binnen de post-hbo-opleidingen van het Marnix Onderwijscentrum wordt leren gezien als een actief, betekenisvol en toepassingsgericht proces, waarbij jouw eigen onderwijspraktijk centraal staat. Je voert als student praktijkopdrachten uit binnen je eigen school en vraagt hierop feedback van je collega’s en management.

Diploma!
Rond jij de opleiding met voldoende resultaat af dan ontvang je het diploma Post-HBO Nederland en wordt je ingeschreven in het Abituriëntenregister. Dit landelijk register is bijvoorbeeld raadpleegbaar voor personeelsfunctionarissen die de getuigschriften van een sollicitant willen verifiëren.

Alle opleidingen geaccrediteerd
Bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (onderdeel CPION) kunnen post-hbo-opleidingen geregistreerd worden als officiële Registeropleiding. Het is een beschermd predicaat, dat alleen door de SPHBO kan worden verleend. Doel hiervan is om door middel van kwalitatieve toetsing onderscheid aan te brengen in het uitgebreide aanbod aan post-hbo-opleidingen in Nederland.  Alle post-hbo-opleidingen die bij het Marnix Onderwijscentrum worden aangeboden, zijn door de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland geaccrediteerd.

Kies een opleiding
Wil jij je graag verder ontwikkelen en heb je interesse in een post-hbo-opleiding? Kijk dan snel op de website van het Marnix Onderwijscentrum.