Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Alle eerstejaars geslaagd voor rekentoets

2 mei 2017 nieuws Rekenen

Alle eerstejaars studenten van de voltijd en de academische pabo zijn geslaagd voor de rekentoets. Een unieke prestatie.

Alle eerstejaars geslaagd voor rekentoets

Alle eerstejaars studenten van de voltijd en academische pabo van de Marnix Academiezijn dit jaar geslaagd voor de verplichte rekentoets. Dat is een unieke prestatie. Het is voor de eerste keer dat geen enkele eerstejaars student een bindend studieadvies (BSA) krijgt op basis van de rekentoets.

Alle pabostudenten in Nederland moeten in het eerste jaar de rekentoets maken en halen. De toets wordt landelijk vastgesteld, de pabo’s hebben geen invloed op de opgaven. Een positief resultaat op de rekentoets is voorwaarde om door te mogen in de opleiding. Iedere student heeft drie kansen om te slagen voor de toets. Wie na drie keer de toets niet heeft gehaald, moet verplicht stoppen met de opleiding. Dit jaar is het voor het eerst dat iedereen de toets heeft gehaald.

Volgens Esther Reinders, teamleider van het eerste jaar, is de unieke prestatie vooral te danken aan de studenten zelf: “We hebben opnieuw een heel gemotiveerde groep eerstejaars. Ze hebben hard gewerkt om deze prestatie neer te zetten. Ze zijn zich bewust dat de rekentoets niet het enige is. Om door te kunnen met de opleiding, moet ook goed worden gescoord op de stage en studieresultaten.”

In de laatste fase van de (vierjarige) opleiding krijgen de studenten opnieuw te maken met een rekentoets. Voor deze toets moeten zij slagen om het diploma te kunnen behalen.