Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Studenten trakteren op bewegingstussendoortjes

Het specialisatietraject Sportieve en Gezonde School bestaat één jaar. Vandaag start een nieuwe groep studenten aan het traject. Maar waar heeft de eerste lichting studenten zich mee bezig gehouden?

Studenten trakteren op bewegingstussendoortjes

Winona Ensink, coördinator van het traject, vertelt dat de studenten het afgelopen halfjaar lessen hebben gevolgd over voeding en bewegen in relatie met het welbevinden van kinderen. En op de stageschool hebben ze onderzoek gedaan en interventies uitgevoerd op dat gebied. De bevindingen hebben zij gepresenteerd aan het schoolteam en ook aan de docenten en medestudenten van de Marnix Academie.

Winona Ensink: “Studenten hebben bijvoorbeeld geëxperimenteerd met het geven van reken- en taallessen op het schoolplein en het effectief inzetten van bewegingstussendoortjes in de klas. Een van de studenten heeft zelfs een echte ‘beweegbom’ ontwikkeld.” Ook op het gebied van voeding is er van alles uitgevoerd zoals een ‘fruit proefweek’, het introduceren van een waterochtend en het laten kennis maken met de schijf van vijf door actief te ruiken en proeven van verschillende voedingsmiddelen.

“De mentoren zijn over het algemeen enthousiast over de uitgevoerde interventies”, vertelt de coördinator, “en ook wij zijn er trots op wat de studenten gepresteerd hebben.” Deze week start er weer een nieuwe groep van 25 studenten met cluster 1.

Lees hier meer over het traject Specialist Sportieve en Gezonde School.