Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

‘Onderzoek doen leek me saai’

“Ik wist in groep 7 al dat ik juf wilde worden. Een eigen klas en het afwisselende werk sprak me aan. Ik heb gekozen voor de Academische pabo omdat me dat meer uitdaging zou bieden. In eerste instantie leek het me wel saai om veel onderzoek te doen. Nu merk ik dat er juist veel ruimte is voor mijn eigen interesses.

‘Onderzoek doen leek me saai’

Zo heb ik in het eerste jaar onderzoek gedaan naar sport en leren. Ik ben daar gedurende acht weken mee bezig geweest en dan word je even expert op zo’n gebied. En het leuke is dat je met de uitkomsten van je onderzoek meteen wat kunt in de praktijk. Het verbindt! Met deze onderzoeksvaardigheden ben je van meerwaarde voor het basisonderwijs. Loopt er iets niet lekker op school? Dan kan ik het onderzoeken.

Wat mij aanspreekt in de Marnix Academie is dat er persoonlijk onderwijs gegeven wordt én goed onderwijs. Het is een kleine hogeschool waardoor studenten en docenten elkaar kennen. Dat maakt het heel vertrouwd. En de docenten hebben zelf ervaring in het basisonderwijs. Ze weten waar ze het over hebben.” 

Bertine Gerritsma is derdejaarsstudent Academische pabo