Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Studenten zetten zich in voor de stad

Ruim 250 eerstejaarsstudenten van de Marnix Academie staken hun handen uit de mouwen voor kwetsbare groepen in Utrecht. Ze deden dit samen met Stichting Present Utrecht. “Ik heb gezien dat de ouderen genoten en dat gaf mij weer een goed gevoel.”

Studenten zetten zich in voor de stad

Ze haalden er de krant mee. Aan het Algemeen Dagblad vertelt docent Friso Mout: ,,Wij willen leerkrachten opleiden die ook oog hebben voor de context van hun school, voor de samenleving. Dat hun leerlingen in een andere omgeving kunnen opgroeien dan zijzelf". Hij bedacht dat je die betrokkenheid van de studenten kunt vergroten door ze dat ook aan den lijve te laten ondervinden. Om ze op die manier ook kennis te laten maken met stadsproblematiek die ze zelf misschien niet kennen, schrijft het AD.

Alleenstaande moeder
Jasmin, Iris en Sanne hielpen een alleenstaande moeder met een spierziekte. Ze pakten haar tuin in Kanaleneiland aan. Pepijn Buizer ging meteen groepje medestudenten naar een verzorgingscentrum voor demente ouderen.

Verrassend
Pepijn: “Twee van ons zongen liedjes met een aantal bewoners. Drie bleven achter om pannenkoeken te bakken voor de lunch. De andere vijf studenten gingen wandelen met de ouderen, waaronder ikzelf. Ik heb gezien dat de ouderen genoten van de buitenlucht en dat gaf mij een goed gevoel. We hebben een stuk langs het water gelopen en hebben veel gekletst en gelachen tijdens de tocht. Daarna gingen we met zijn allen pannenkoeken eten en hebben we afscheid genomen van de bewoners. Onderling hebben we de dag nog geëvalueerd. Iedereen was erg enthousiast en verrast over hoe soepel het ging en hoe leuk het was.”

Topdag
Voor Stichting Present, die de inzet van vrijwilligers coördineert, was het een topdag. Nog nooit had de Utrechtse afdeling zoveel vrijwilligers op één dag.