Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Beste pabo in provincie Utrecht

30 september 2016 nieuws Ranking, Keuzegids hbo

Uit de Keuzegids hbo 2017 komt de Marnix Academie ook dit jaar als beste pabo in de provincie Utrecht naar voren. Vooral op het gebied van studententevredenheid scoort de Marnix Academie goed, net als op het aantal studenten dat binnen vijf jaar met succes afstudeert.

 

Beste pabo in provincie Utrecht

De Marnix Academie is in de Keuzegids ingedeeld in de regio Midden en Oost. Hogeschool Iselinge uit Doetinchem voert die ranglijst aan; de Marnix Academie staat op een goede tweede plaats. Het aantal studenten dat binnen vijf jaar een diploma heeft ligt bij Marnix Academie boven het landelijk gemiddelde, net als het expertoordeel (accreditatie). De hoge tevredenheid van de studenten blijkt vooral uit het onderdeel voorbereiding beroepsloopbaan. De Marnix Academie hoort volgens de Keuzegids bij de besten op dit vlak. Ook de faciliteiten van de school zijn beter dan gemiddeld, aldus de Keuzegids. Op de onderdelen inhoud, docenten, vaardigheden en communicatie scoort de Marnix Academie gelijk aan het landelijk gemiddelde. Datzelfde geldt voor het aandeel studenten dat na het eerste jaar doorgaat met de studie.

Regio Midden en Oost
Totaal zijn er in de regio Midden en Oost tien pabo’s. Daaronder zijn de Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool Utrecht in Utrecht en Amersfoort en Windesheim in Almere. Ook de vestigingen van de HAN en Saxion staan in het overzicht van de regio Midden en Oost.

Keuzegids
De Keuzegids HBO wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Zie voor meer informatie www.keuzegids.org. De totaalscores in de Keuzegids zijn gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), het expertoordeel (accreditatie), contacturen, doorstroom naar het tweede jaar en diplomarendement na vijf jaar.