Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Virtuele tour en aangepaste open dag

7 oktober 2020 nieuws

Om scholieren bij hun studiekeuze ondanks Corona de mogelijkheid te geven een goed beeld te krijgen van de Marnix Academie, is een virtuele tour ontwikkeld met veel informatie. Vanuit de tour kunnen scholieren zich aanmelden om een dagje de Marnix te beleven op 7 november.

Virtuele tour en aangepaste open dag

Vanwege de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om een open dag te organiseren zoals afgelopen jaren. Maar omdat het voor de Marnix Academie én voor scholieren belangrijk is dat er wel een goede studiekeuze plaatsvindt, is gezocht naar een alternatief om scholieren toch de mogelijkheid te geven de Marnix te bezoeken. Dat alternatief bestaat uit twee delen: een virtuele tour en een fysieke dag op de Marnix.

Virtuele tour

Om de informatie over de Marnix op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren, passend bij het karakter van de Marnix, is gekozen voor een virtuele open dag. Met behulp van 360 graden video's en foto's kun je door het gebouw gaan. Studenten nodigen de bezoeker uit om informatie te komen bekijken. Die informatie wordt met video's, foto's en teksten gedeeld.

Je kunt hier de virtuele tour bekijken.

In de virtuele tour wordt de scholier uitgenodigd om deel te nemen aan Beleef de Marnix, het fysieke deel  van de voorlichting.

Beleef de Marnix

Op zaterdag 7 november wordt een aangepaste dag georganiseerd, met als thema en titel Beleef de Marnix. Scholieren krijgen daar een beeld van de manier waarop het onderwijs plaatsvindt en wat de kracht van de Marnix is. Ze volgen een college en worden door studenten 'meegenomen' in het studeren en stagelopen. Er is een programma samengesteld waarbij de Coronarichtlijnen belangrijk uitgangspunt zijn. Er wordt gewerkt met tijdsloten, met een maximaal aan bezoekers per tijdslot. Bij aanmelding kan worden gekozen uit een bijeenkomst over de reguliere pabo, de driejarige pabo en een combinatie.

Meld je hier aan voor Beleef de Marnix