Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Doe mee aan onderzoek onder alumni

17 oktober 2019 nieuwsbrief HBO-Monitor, Alumni

Ben jij afgestudeerd in 2017-2018? Dan heb je als het goed is een uitnodiging ontvangen om de HBO-Monitor in te vullen. De HBO-Monitor is een jaarlijks onderzoek onder alle afgestudeerde hbo’ers. Alumni van hogescholen worden ruim een jaar na het verlaten van hun opleiding uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over hun (arbeidsmarkt)positie, hoe ze terugkijken op hun opleiding en over welke kennis en vaardigheden zij na de studie beschikken.

Doe mee aan onderzoek onder alumni

De vragenlijst kan ingevuld worden van oktober tot en met januari. Daarmee help je niet alleen toekomstige studenten bij het maken van een beter geïnformeerde studiekeuze, maar maak je bovendien kans op een waardebon van €500!

De informatie uit dit onderzoek wordt gebruikt door studiekiezers, maar is ook van grote waarde voor de interne kwaliteitszorg van de hogescholen. De HBO-Monitor wordt in opdracht van de gezamenlijke hogescholen uitgevoerd door Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht in samenwerking met DESAN Research Solutions.

Respons vorig jaar
Vorig jaar vulden ruim honderd alumni van de Marnix Academie de vragenlijst in (respons van 40%). De respons lag ruim boven het landelijk gemiddelde van 34% bij de lerarenopleidingen basisonderwijs. We beschouwen de hoge respons als een signaal dat onze alumni zich ook na het verlaten van de opleiding betrokken blijven voelen bij de Marnix Academie. We hopen dat iedereen die in 2017-2018 is afgestudeerd aan de Marnix Academie dit jaar zal deelnemen aan de HBO-Monitor! In het voorjaar van 2020 zullen de resultaten bekend gemaakt worden.