Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Een dagje vrijwilliger tijdens Marnix Doet

4 oktober 2019 nieuws, nieuwsbrief Marnix Doet

Onder de noemer Marnix Doet gingen bijna driehonderd eerstejaarsstudenten op 26 september aan de slag als vrijwilliger bij maar liefst 43 projecten in en rond Utrecht. Marnix Doet wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Stichting Present Utrecht. Verus maakte een mooi video-verslag van de dag.

Een dagje vrijwilliger tijdens Marnix Doet

De toekomstige juffen en meesters konden onder meer tuinen opknappen en muren schilderen bij mensen die daar zelf niet toe in staat zijn en ondernamen activiteiten met (ex-)verslaafden of mensen met een beperking. 

Dit is het vierde jaar dat de Marnix Academie en Stichting Present de dag samen organiseerden. De studenten deden hun vrijwillige activiteiten in het kader van het vak Brede Blik. De Marnix Academie wil leerkrachten opleiden die oog hebben voor de context van hun school en betrokken zijn bij leerling en samenleving. Het is van belang dat de leerkrachten in spé beseffen dat hun leerlingen misschien in een andere omgeving opgroeien dan zijzelf en dat ze betrokken raken bij mensen die ze anders niet zouden ontmoeten.  

Bekijk hier het video-verslag, gemaakt door Verus.