Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Arienne van Staveren geïnstalleerd als lector

Donderdag 26 september is dr. Arienne van Staveren geïnstalleerd als lector Leren & Innoveren. In een goed gevulde collegezaal bracht zij haar lectorale rede ten gehore: Van innovatie naar duurzame verandering.

Arienne van Staveren geïnstalleerd als lector

In deze rede ging de lector in op de vraagstukken waar schoolorganisaties zich over buigen, zoals schooluitval, krimp, lerarentekort of doorlopende leerlijnen. Op tal van scholen werken betrokken mensen aan vernieuwingspraktijken. Veel van die vernieuwingspraktijken blijken op den duur niet levensvatbaar. Arienne van Staveren richtte zich vervolgens op de vraag hoe we vernieuwing daadwerkelijk kunnen bestendigen. "Het eigen maken van vernieuwing is daarbij van cruciaal belang."

Na het uitspreken van de rede kregen de lectoraatsleden kort het woord. Zij vertelden wat ze de komende jaren gaan doen binnen het lectoraat.
Arienne van Staveren werd vervolgens geïnstalleerd als lector door Joke Snippe. Aansluitend was er een borrel voor alle aanwezigen.

Arienne van Staveren sprak een verkorte versie van de rede uit. In het boekje dat na afloop uitgereikt werd, staat de volledige rede. Deze is ook als pdf beschikbaar.

Lees hier de lectorale rede
Bekijk hier de foto's van de rede