Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

24/4: Klaar voor de start!

Nog een paar maanden en dan studeert een grote groep studenten af. De eerste echte baan als leerkracht komt voor hen wel heel dichtbij! Daarom organiseert de Marnix Academie op 24 april de miniconferentie 'Klaar voor de start!'. De leraar van het het jaar 2017 komt spreken, vakbond CNV geeft informatie, en oud-studenten vertellen over hun starterservaringen. 

24/4: Klaar voor de start!

De opening van de middag wordt verzorgd door leraar van het jaar 2017: Tjeerd van den Elsen (zie foto). Hij is leerkracht en radiomaker en vertelt over zijn passie voor het onderwijs. De vakbond CNV geeft de presentatie ‘de leraar in zijn recht’, gericht op afstudeerders, om hen te informeren over de (financiële) rechten en plichten van de leerkracht, de verschillende contracten die mogelijk zijn en hoe het zit met de Wet Werk en Zekerheid, over invallen en de regeling duurzame inzetbaarheid.

Tips en waarschuwingen
Oud-studenten, afgestudeerd in 2018, komen over hun ervaringen van de afgelopen negen maanden vertellen. We verwachten enthousiaste verhalen, mooie voorbeelden, tips en waarschuwingen.
Verder komen er enthousiaste, inspirerende leerkrachten vertellen over het opstarten van het jaar met een eigen klas. Wat doe je op dag één en wat doe je in de eerste week? Wat doe je nog niet? Waar moet je op letten en aan denken? Welke afspraken maak je met je duo-collega? Studenten krijgen mooie concrete adviezen, gebaseerd op (jarenlange) ervaring. We rekenen op bruikbare tips en smakelijke anecdotes!

Solliciteren
Veel studenten in de fase startbekwaam staan al voor de klas, toch zijn er op de miniconferentie ook workshops over solliciteren. Het is belangrijk om te weten hoe de sollicitatieprocedure goed doorlopen kan worden en waar je als starter aan moet denken.
Verder verzorgt RTC Cella een presentatie over de begeleiding die je als starter kunt verwachten.

Oproepje
Heb jij een startende leerkracht in dienst, die in 2018 is afgestudeerd? We zoeken nog meer oud-studenten die op deze middag naar de Marnix Academie willen komen om hun eerste ervaringen in het onderwijs te delen. Zij kunnen contact opnemen met Patricia van Keulen (klaarvoordestart@hsmarnix.nl