Home » Nieuws
Nieuwsoverzicht

Gluren bij de buren

Op 19 februari vond de eerste editie van 'Gluren bij de school van de buren' plaats. Een mooie kans om eens te zien hoe andere scholen werken. Een van de deelnemers vertelt.

Gluren bij de buren

Bij 'Gluren bij de school van de buren' stelt een aantal partnerscholen hun deuren open, geven een rondleiding door de school en bieden de mogelijkheid om in gesprek met leerlingen te gaan. Aansluitend zijn er gesprekstafels rond thema’s die spelen op de school. 

Een van de deelnemers bezocht basisschool De Pijler in IJsselstein:

"Met een delegatie leerkrachten van verschillende partnerscholen zijn we tijdens de afgelopen studieweek bij basisschool De Pijler gaan ‘gluren’. Nadat directeur Wendy Zweep ons uitleg had gegeven over hun ‘kanteling’ naar onderwijs in units, namen we een kijkje in de school. Op dat moment waren alle kinderen van de school een half uur aan het lezen. Op het leerplein zagen we kinderen op bankjes, aan hoge tafels, op de grond, samen en alleen op verschillende manieren met lezen bezig. Kinderen zaten diep weggedoken in de wereld van hun boek, waren een spel aan het spelen of waren een verwerkingsopdracht aan het maken. Ondanks de vele kinderen op het leerplein, heerste er rust. Een mooie gewaarwording.
 
Na ons kijkje in de school, gingen we onder het genot van een lunch enthousiast het gesprek aan met Wendy. We deelden onze good practices met elkaar. Voldaan en vol inspiratie voor onze eigen lespraktijken, gingen we uit elkaar. Het was een vruchtbaar middagje gluren bij de buren!"